Protestocu konuştu: Demokratik hakkımı kullandım

Protestocu konuştu: Demokratik hakkımı kullandım

Protestocu konuştu: Demokratik hakkımı kullandım ANKARA -  CHP Grup toplantısı sırasında Genel Başkan Deniz Baykal'ın konuşmasını bitirmesine...

A+A-

Protestocu konuştu: Demokratik hakkımı kullandımProtestocu konuştu: Demokratik hakkımı kullandım

ANKARA -  CHP Grup toplantısı sırasında Genel Başkan Deniz Baykal'ın konuşmasını bitirmesine yakın dinleyiciler arasında bulunan ve partili olduğu belirtilen Divriği Kültür Derneği eski Başkanı Muharrem Ülger adlı vatandaş ayağa kalkarak, "Ben bir Alevi vatandaşıyım. Sayın Genel Başkan, bu Onur Öymen’in söyledikleri ile ilgili hiçbir şey söylemeyecek misiniz?" diye tepki gösterdi.

Salonda kısa bir şaşkınlığın yaşanmasının ardından, Meclis görevlileri bu kişinin ağzını kapatmaya çalıştılar. Bunun üzerine Baykal, kürsüde, "Bırakın kapatmayın ağzını. Bırakın konuşsun. Biz o konu ile ilgili söyleyeceğimizi söyledik. Konuyu kapattık" dedi. Bunun üzerine bazı partililer, Öymen’i protesto eden kişiyi tartaklamaya başladılar. Kısa arbedenin ardından partili vatandaşı görevliler dışarıya çıkardılar.

Öymen'i konuşmayınca bağırdım

Alevi Haber'in sorularını sorularını yanıtlayan "eylemci" Muharrem Ülger ise, demokratik hakkını kullandığını savundu. Ülger, şöyle konuştu:

"Bu bir eylem değil; öyle anlaşılmasın. Alevi açılımı, Kürt açılımı yapan AKP hükümetinin yanında CHP'nin tutumuna karşılık ben demokratik hakkımı kullandım. Ben, Mamak ilçe örgütü üyesiyim, Ankara İl kongre delegesiyim; partiliyim yani. Sayın (Onur) Öymen'in Meclis kürsüsünden Dersim'le ilgili söylediği, bardağı taşıran damla oldu. Genel Başkanımızın konuşma yapmasını bekledim ama konuya değinmeyince demokratik hakkımı kullandım ve bağırdım.

Madımak'ı, Maraş'ı Çorum'u hatırladım

Başbakan Tayyip Erdoğan bile, Sabahat Akkiraz'ı Türkiye'nin değerleri arasında saydıktan sonra Genel Başkanımız telefon etti, görüştü. CHP her zaman Alevilerin oylarını almıştır; bir Alevi olarak kızdım bende. Ben, tarihle yüzleştiğimde İmam Hüseyin'e yapılanları görüyorum, Madımak'ı, Maraş'ı, Çorum'u görüyorum. Onları hatırladım ve öyle bağırdım.

AKP'de farklı CHP'de farklı

Dengir Mir Mehmet Fırat, partideki yanlışından dolayı istifa etti veya ettirildi. CHP o dönem, istifa ettirilmesi için elinden geleni yaptı. Onur Öymen ise koruma altına alınıyor. Böyle giderse bu parti büyümez. Bakınız, Alevilerin tepkisini aldı bile. Ben susan değil, hakkını arayan bir partiliyim. Tarih hiçbir zaman korkakları kahraman yapmamıştır. Ben kahraman olmak istemiyorum ama hakkımı da kimseye yedirmem." (BM)

Alevihaber.com - 18 Kasım 2009

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.