Protestocu öğrenciler gözaltında, Bakan devrede

Protestocu öğrenciler gözaltında, Bakan devrede

Protestocu öğrenciler gözaltında, Bakan devredeAdalet Bakanı, Ankara Üniversitesi’nde kendisini protesto eden öğrencilerin, okuldaki...

A+A-

Protestocu öğrenciler gözaltında, Bakan devredeProtestocu öğrenciler gözaltında, Bakan devrede

Adalet Bakanı, Ankara Üniversitesi’nde kendisini protesto eden öğrencilerin, okuldaki sivil polislerin sert müdahalesi ile gözaltına alınması üzerine “Kimsenin benim yüzümden mağdur olmasını istemem” dedi ve ilgililerle görüşeceğini söyledi.

ANKARA - Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin, Anayasa Mahkemesi Başkanı başta olmak üzere yüksek yargı organları başkanları ve Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin’in de katıldığı 82. kuruluş yıldönümü törenleri olaylı geçti. Okula önceden çağırılan sivil polisler, Bakan konuşurken protesto eden öğrencileri sert müdahaleyle dışarı çıkardı ve gözaltına aldı. Bakan Şahin, olaydan sonra Emniyet Müdürü ve ilgili savcıyla görüşeceğini açıkladı.

Tören, bir müzik grubunun 10. Yıl Marşı’nı söylemesiyle başladı; bazı yüksek yargı üyeleri ile Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nusret Aras’ın ayağa kalkarak marşa eşlik etmesi üzerine tüm salon marşı ayakta söyledi.

SİVİL POLİSLER DIŞARI ÇIKARDI

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin’in konuşmaya başlamasından önce salon dışında bulunan bazı öğrencilerin “YÖK kalkacak, polis çıkacak”, “Üniversiteler bizimdir, bizimle özgürleşecek” şeklinde slogan attıkları duyuldu. Salondaki bir öğrenci de Adalet Bakanlığı’na tepkisini yüksek sesle ifade edince, salonda bulunan sivil polisler tarafından ağzı kapatılarak dışarı çıkarıldı. Buna tepki gösteren bir grup da yine polis tarafından dışarı alındı.

Öğrencilerin salon dışına çıkarılmasıyla kapıda bekleyen çevik kuvvet ekipleri ve öğrenciler arasında arbede yaşandı. Olayda 5 öğrenci gözaltına alındı. Bu sırada salonda bulunan bazı öğrenciler de dışarı çıktı.

“Sakin olun” dedikten sonra, gürültüyü bastırmak için yüksek sesle konuşmasına devam eden Şahin, törenin ardından bir gazetecinin “Polisin müdahalesi biraz sert oldu” sözleri üzerine, dışarıda olanları takip edemediğini söyledi.

HUKUK KURALLARI İHLAL EDİLEMEZ

Okuldaki emniyet mensuplarının talimatı kendisinden almadıklarını belirten Şahin, “Onlar herhalde görevlerini yaptılar ama bu görevlerin mutlaka hukuk kuralları içerisinde yapılması gerekir. 

Bakan Şahin "Ben bağırmalardan rahatsız olmam" dedi.

Hukuk kurallarını zorlayan bir muamele oldu mu bilmiyorum” diye konuştu.

Çevik kuvvetin veya emniyet mensuplarının görevlerini nasıl yapacaklarının nerede nasıl davranışta bulunacaklarının yasa ve yönetmelikte belli olduğunu söyleyen Şahin, “Bu arkadaşlarımızın bu davranışlarının yasa karşısındaki durumunu bilemiyorum. İncelemedim. Eğer ihlal edici bir şey var ise hukuk kuralları içerisinde onlarla ilgili işlem yapılır” dedi.

BEN BAĞIRMALARDAN RAHATSIZ OLMAM

“Ben o tür sözlerden, bağırmalardan rahatsız olacak biri değilim” diyen Şahin, öğrencilerin tepkilerini hukuk fakültesi gibi bir mekanda daha uygun şekilde ifade edebileceklerini söyledi.

Şahin, yasalara aykırı bir durum varsa emniyet müdürüyle veya ilgili savcıyla konuyu görüşeceğini belirterek, “Kimsenin benim konuşmam nedeniyle mağdur olmasını, insan haklarına aykırı bir muameleye tabi tutulmasını uygun görmem, bu beni rahatsız eder” dedi.

OKULA NEDEN POLİS ÇAĞIRILDI?

Rektör Prof. Dr. Nusret Aras da, okuldaki bazı öğrencilerin güvenliklerinin sağlanması için talepte bulunduklarını, okula polisin bu kapsamda alındığını söylerken, 

Dekan Prof. Metin Feyzioğlu “törene üst düzey katılım olduğu için can güvenliği nedeniyle polise haber verildiğini” bildirdi.

NTV - AA - 05 Kasım 2007 Pazartesi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.