Provokatif saldırıya karşı cami ve cemevi el ele verdi

Provokatif saldırıya karşı cami ve cemevi el ele verdi

Provokatif saldırıya karşı cami ve cemevi el ele verdi  Hükümetin Alevilere yönelik açılımları sürerken İstanbul'un...

A+A-

Provokatif saldırıya karşı cami ve cemevi el ele verdiProvokatif saldırıya karşı cami ve cemevi el ele verdi 

Hükümetin Alevilere yönelik açılımları sürerken İstanbul'un Sultangazi ilçesindeki Habipler Cemevi'nde bir dayanışma örneği yaşandı.

Cemevinin camları kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından önceki gece kırıldı. Cemevinin ilk ziyaretçileri ise Habipler Kanuni Sultan Süleyman Camii İmamı Ahmet Sevim ile cami cemaati oldu. Yapılan saldırıyı kınadıklarını ifade eden Sevim, "Kardeşliğimiz bu tarz olaylar karşısında daha da pekişmelidir." dedi. Habipler Cemevi Dedesi Mehmet Karabulut ve Dernek Başkanı Yılmaz Başer ise olayın tamamen provokasyon olduğuna dikkat çekti. Ziyareti anlamlı bulduklarını belirten Alevi önderleri, hassas dönemlerde her iki kesimin provokasyonlara karşı uyanık olması gerektiğini vurguladı.

Ziyareti 'çok anlamlı' bulduklarını belirten Alevi önderler, "Böyle hassas dönemlerde Alevi ve Sünni kesimler çok akıllı davranmalı. Alevilerin üzerinde oynanan oyunlar kimseye fayda getirmez." dedi. Talihsiz olay önemli bir gelişmeye de vesile oldu. Mahalleli, Sünni ve Aleviler olarak ortak program yapma kararı aldı. Cami cemaati, cemevinin birtakım ihtiyaçlarını karşılama sözü de verdi. Bu arada Cemevi Dedesi Mehmet Karabulut, olayla ilgili şu bilgileri verdi: "Sabah namazına giden bir dostumuz cemevinin etrafında birilerini görmüş. En büyük desteği emniyetten aldık. Bir gün önce de cemevinin önünde bulunan Türk bayrağı ve cemevi flaması yırtıldı. Olayın vahametini hissederek emniyete ihbarda bulunduk. Herkesin bu olay karşısında şapkasını çıkarıp düşünmesi gerekir. Hem Alevi hem Sünni kardeşlerimiz zararlı çıkacak. Alevi ve Sünni kesimlerin aralarında güzel gelişmeler var. Bunu kıskanan ya da hazmedemeyenlerin bu tahriklerine izin vermeyeceğiz."

Dede Karabulut, Erzincan iddianamesinde yer alan, üzerine çarpı işareti konulmuş cemevi krokisini de bu çerçevede değerlendirdi. Yaşadıkları olayın da bu tarz bir planın parçası olabileceğine işaret etti. Karabulut, şöyle devam etti: "Akıllı olmak zorundayız. Birkaç gün sonra camilerin camları kırılsa misilleme yapıldı gibi gösterilebilir. Burası kozmopolit bir yer. Bu yüzden rahat provoke edilebilecek bir bölge. Hepimiz çizgimizi doğru tutmalıyız."

Habipler Cemevi Dernek Başkanı Yılmaz Başer ise Türkiye'nin gündemindeki demokratik açılımların arefesinde böyle bir olayın yaşanmasını manidar bulduğunu belirtti. Birilerinin bu açılımlara gölge düşürmek için gelir seviyesi düşük olan Habipler Mahallesi'ni seçtiğine dikkat çeken Başer, "Bugün toplumun huzurunu bozmak isteyen, halkı galeyana getirip kendisine pay çıkarmak isteyenler var. Bizim için öncelik sağduyu." dedi.

ZAMAN / AYŞE TOSUN - 20 Mart 2010, Cumartesi

İLGİLİ HABERLER :

Bu imam benim kahramanımdır

Son Dakika : Habibler Cemevine yıkım tehdidi !

SESDER : Hain saldırıyı kınıyoruz

Provokatif saldırıya karşı cami ve cemevi el ele verdi

Habibler Cemevi'ne saldırı

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.