Provokatör MHP nin maaşlı elemanı

Provokatör MHP nin maaşlı elemanı

Provokatör MHP’nin maaşlı elemanıGazeteci Bülent Ecevit, NTV’ye, Akdeniz Üniversitesi’ndeki silahlı provokatörün MHP...

A+A-

Provokatör MHP nin maaşlı elemanıProvokatör MHP’nin maaşlı elemanı

Gazeteci Bülent Ecevit, NTV’ye, Akdeniz Üniversitesi’ndeki silahlı provokatörün MHP teşkilatının “kadrolu işçisi gibi” olduğunu, silahı da birkaç gün önce Antalya Lisesi’nin arkasındaki silah dükkanlarından alırken görüldüğünü anlattı.

ANTALYA - Akdeniz Üniversitesi’ndeki olayı NTV’ye değerlendiren, bölgenin deneyimli gazetecilerinden Bülent Ecevit, polisin aradığı silahlı saldırgan Ömer U. ile ilgili önemli bilgiler verdi.

Akdeniz Üniversitesi’nin 1982 yılında kurulduğunu, bugüne kadar çok sayıda kavga olan bu üniversitede ilk kez silahlı bir kavga olduğunu anlatan Ecevit, öğrenci olmadığı ve MHP’li olduğu iddia edilen, ancak MHP teşkilatının “Biz bu arkadaşı tanımıyoruz” açıklaması yaptığı Ömer U. için şu ifadeleri kullandı:

HABERİN VİDEOSU >>>

“Ömer U. MHP Antalya İl Teşkilatı’nın kadrolu bir işçisi gibidir. Kapıda durur, giren çıkanı kontrol eder. Sorumlu biri gibi davranırdı. Sanıyorum MHP il teşkilatından aldığı parayla geçiniyor.”

Gazeteci Ecevit, bir öğretmen arkadaşından aldığı önemli bir bilgiyi daha verdi. Antalya Lisesi’nin arkasında silah satılan dükkanlar olduğunu belirten Ecevit, “Ömer U.’yu birkaç gün önce burada görmüşler” dedi. Ecevit, Ömer U.’nun birkaç gün önce buradan silahı aldığını, hafta sonunda üniversiteki olayın da planlı olduğunu tahmin ettiğini anlattı.

Bülent Ecevit, hafta sonunda üniversitede açık öğretim sınavları olduğunu, üniversite kampüsünün kalabalık olduğunu da belirterek, saldırı için müsait bir gün olarak tercih edilmiş olabileceğini belirtti.

NTV-MSNBC - 08 Nisan 2008 Salı

Sakallı Ömer'in yeni görüntüleri ortaya çıktı 
 
Sakallı Ömer'in yeni görüntüleri ortaya çıktı Akdeniz Üniversitesi`nde çıkan olaylar sırasında elindeki tabancayla 8-10 el ateş açan Ömer Ulusoy`un, MHP Eski Antalya İl Başkanı Nizamettin Sağır ile MHP İl Başkanı Mustafa Akar`ın 28 Eylül 2006 tarihinde bir ziyarette yanlarında yer aldığı görüntüler ortaya çıktı.

Ortaya çıkan yeni görüntülerde Ömer Ulusoy, MHP eski Antalya il başkanı Nizamettin Sağır`ın yanında yürürken, şuanki Antalya MHP İl Başkanı Mustafa Akar`ın da ikilinin arkasında yürüdüğü görürülüyor.              

MHP İL BAŞKANI AKAR `ATEŞ EDENİ TANIMIYORUZ` DEMİŞTİ                     

Akdeniz Üniversitesi Kampusu`nda karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan olaylarla ilgili dün bir basın toplantısı düzenleyen MHP İl Başkanı Mustafa Akar, 8- 10 el ateş ederek olayların büyümesini tetikleyen Ömer Ulusoy`un partiyle bağlantısı olmadığını söyledi.

Elinde silahıyla ateş eden Ulusoy`u tanımadıklarını belirten Akar, 4 Nisan Cuma günü il binasında düzenlenen Alparslan Türkeş`i anma töreninin de halka açık olduğunu ve isteyen herkesin rahatlıkla katılabildiğini söylemişti.

TÜRKEŞ`İN ANMA VE GENÇLİK ŞÖLENİNDEKİ GÖRÜNTÜLERİ YAYINLANMIŞTI  

Ömer Ulusoy`un 4 Nisan Cuma günü il binasında düzenlenen Alparslan Türkeş`i anma töreninde ve Antalya Ülkü Ocakları 3`üncü Gençlik Şöleni`ndeki görüntüleri ortaya çıkmıştı.

MHP İl Başkanı Mustafa Akar`ın, partiyle ilgisi olmadığını ve tanımadıklarını söylediği Ömer Ulusoy`un şölende yöneticilerle en önde yer aldığı ve `bozkurt` işareti yaparak tekbir getirdiği görülüyor.

***

Ömer'in sicili 
 
Ömer'in sicili Akdeniz Üniversitesi Kampusu’nda önceki gün 40 kişinin gözaltına alındığı sağ sol kavgasında tabancayla ateş açan 2 kişiden 19 yaşındaki Tahir Kara dün yakalandı, diğeri aranıyor.

Emniyet Müdürlüğü’nün açıklamasına göre, 3’ü bıçakla toplam 18 kişinin yaralandığı olaylarda siyah takım elbiseli, sakallı, alnında kılıç dövmesi bulunan ve MHP sempatizanı olduğu iddia edilen 34 yaşındaki Ömer Ulusoy’un bulunması için çalışmalar sürüyor.

YOUTUBE’DAN ÇIKARILDI

Ulusoy’un Kayseri’nin Tomarza İlçesi nüfusuna kayıtlı 1974 doğumlu olduğu ve 4 Nisan Cuma günü MHP İl Başkanlığı’nda yapılan Alparslan Türkeş’i anma törenine katılıp dua ettiği ortaya çıktı. Çekilen görüntülerde, Ulusoy’un Antalya Ülkü Ocakları 3’üncü Gençlik Şöleni’nde de en önde yer aldığı belirlendi. Ulusoy’un yöneticilerle birlikte ’bozkurt’ işareti yaparak tekbir getirdiği görülüyor. Gençlik şöleninde çekilen ve Youtube’ta yayınlanan bu görüntüler dün kaldırıldı. Bir kahvehanede çalışan Ulusoy’un, köpek ve güvercin beslediği kaydedildi. Antalya Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan,dün alınan önlemleri yerinde inceledi ve bilgi aldı.

Ulusoy’un poliste darp, tehdit, esrar, silah bulundurmaktan 5 suç kaydı olduğu, daha önce intihar girişiminde bulunduğu ve tecavüz girişimi sanığı olduğu tespit edildi. Ayrıca kendini yakan bir kişinin son anda yanında bulunduğu ortaya çıktı. Ulusoy’un yakalanması için çalışmalar sürerken, bu kişinin bulunduğu adres de belirlendi. Ancak Ulusoy’un, polisin gelmeden yaklaşık 10 dakika önce kaçtığı saptandı.

LİSE MEZUNU

Görüntülerde elindeki kurusıkı tabancayla ateş ettiği bildirilen Tahir Kara’nın ülkücü olduğu, ve üniversite sınavlarına hazırlandığı belirlendi. Kara olaydan sonra silahı bir arkadaşına verdikten sonra evinde saklandı. Polis zanlıyı evinde yakalayarak gözaltına aldı.Kara’nın verdiği kurusıkı tabancayla ortadan kaybolan, kimliği belirlenen ancak açıklanmayan arkadaşı aranıyor.

Silahı kurusıkı değil

ANTALYA Üniversitesi’nde sol görüşlü öğrencilere ateş açarken görüntülenen Ömer Ulusoy’un kullandığı silahın, iddiaların aksine, ’kurusıkı’ olmadığı belirlendi. Polisin bulduğu 10 boş kovandan yedisinin, Ulusoy’un 9 mm. çapındaki tabancasından çıktığı anlaşıldı. Olay yerinde bulunan diğer üç kovanın ise, kimliği henüz açıklanmayan ve dün yakalanan gencin elindeki kuru sıkı tabancaya ait olduğu tahmin ediliyor. Polis, Ulusoy’u yakalamak için araştırmalarını genişletirken, kovanlar da balistik incelemeye alındı. 

DHA - HÜRRİYET - 08 Nisan 2008 Salı

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.