PSA Eyüp Şubesi Anneler Günü'nü kutladı

PSA Eyüp Şubesi Anneler Günü'nü kutladı

PSA Eyüp Şubesi Anneler Günü'nü kutladı   İSTANBUL (11.05.2009)- Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Eyüp Şubesi...

A+A-

PSA Eyüp Şubesi Anneler Günü'nü kutladı  PSA Eyüp Şubesi Anneler Günü'nü kutladı 
 
İSTANBUL (11.05.2009)- Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Eyüp Şubesi Kadın komisyonu, dün Anneler günü'nü düzenlediği etkinlikle kutladı. Kutlamada daha iyi koşullarda Anneler Günü'nün kutlanması dilekleri sunuldu.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Eyüp Şubesi Kadın Komisyonu'nun düzenlediği Anneler Günü kutlamasına yaklaşık 200 kişi katıldı. Komisyon adına Menekşe Tekin yaptığı konuşmada, her şeyin ticarileştiği bu ortamda Anneler günün kutlanmasının yine de önemli ve anlamlı olduğunu kaydetti. Barış elçisi Pippa Bacca'nın tecavüz edilerek öldürüldüğünü hatırlatan Tekin, bu koşullarda bir araya gelen kadınların anneler gününü kutladı.

O bizzat üretendir, yaratandır

PSAKD Eyüp Şube Başkanı Hüseyin Güzelgül ise konuşmasında, Anadolu felsefesinde annelerin yerinin ayrı olduğunu “Çünkü o bizzat üretendir, yaratandır” sözleriyle ifade etti. Alevi felsefesinden alıntılarla konuşmasını sürdüren Güzelgül, “Analarımızın her türlü sömürüden ve kölelikten kurtarılması için örgütlü ve bilinçli olmalıyız” dedi.

Konuşmaların ardından, Gazi katliamında yaşamını yitiren Yılmaz Kaya'nın annesi Sevgili Kaya sahneye çıktı. Anne Kaya sahneye çıktığında, uzun süre alkışlandı. Dernek başkanı Hüseyin Güzelgül, anne Kaya'ya plaket sundu. Gençlik Komisyonu da etkinliğe, hazırladığı “Töre” adlı tiyatro oyunu ve müzik grubuyla katıldı.

KAYNAK : Atilimhaber.org - 11 Mayıs 2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.