PSAKD 20. Kuruluş Yılı Etkinliği Yapıldı

PSAKD 20. Kuruluş Yılı Etkinliği Yapıldı

PSAKD 20. Kuruluş Yılı Etkinliği YapıldıPir Sultan Abdal Kültür Derneği 20. Kuruluş yılı kapsamında yapılacak bir dizi etkinliğin ilki 6 Haziran...

A+A-

PSAKD 20. Kuruluş Yılı Etkinliği YapıldıPSAKD 20. Kuruluş Yılı Etkinliği Yapıldı

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği 20. Kuruluş yılı kapsamında yapılacak bir dizi etkinliğin ilki 6 Haziran 2008 günü Ankara’da Alkın Prestige Otel’de yapıldı. Etkinliğe 400 davetli katıldı.

ABF Genel Başkanı Ali Balkız ve yönetim kurulu üyeleri, Avrupa Alevi Birlikleri Genel Başkan Yardımcısı Adnan Yılmaz, Hacı Bektaş Veli Kültür Dernekleri Genel Başkanı Tekin Özdil ve yönetim kurulu üyeleri, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez ve yönetim kurulu üyeleri, PSA 2 Temmuz Vakfı Genel Sekreteri İsmail Ateş ve yönetim kurulu üyeleri, Tunceliler Derneği Başkanı Bülent Akdağ, Tunceliler Vakfı Yöneticileri, Divriği Derneği Başkanı Ali Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri, Hüseyin Gazi Derneği Başkanı Gülağ Öz, Divriği Vakfı Başkan Yardımcısı Cemal Karahalil ve yönetim kurulu üyeleri, Eğitim Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, CHP Milletvekili Durdu Özpolat, DSP Milletvekili Süleyman Yağız, DTP Milletvekili Osman Özçelik, ÖDP Yöneticileri, SHP Genel Sekreteri Mehmet Yula, Halkevleri Önceki Genel Başkanı Abdullah Aydın, Tüm Bel-Sen yönetim kurulu üyeleri, SES Yönetim Kurulu üyeleri, 78’liler Federasyonu yöneticileri, 78’liler Ankara Birlik dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin Gehver etkinliğe katılarak destek sundular.

Gurbet Özer’in sunuculuğunu yaptığı Etkinlik Keman Sanatçısı Defne Etçi’nin resitali ile başladı. Arkasından sırayla Hüseyin Beydilli, Mehmet Ağcaoğlu, Türkan Akbıyık, Nurgül Ateş, Aykut Aslan türkülerle deyişlerle etkinlikte sahne aldılar.

PSAKD Genel Başkanı Fevzi Gümüş yaptığı konuşmada geçmişten bu güne derneğe hizmeti geçenlere teşekkür ederek  “Alevi Örgütleri, 15 yıldır kararlı bir şekilde Madımak katliamının, sadece Madımak’ın da değil, bir arada yaşama kültürünü tahrip eden karanlıkta kalmış bütün katliamların aydınlığa kavuşturulması için mücadele veriyor ve laikliği, bireyin ve emeğin özgürleştirilmesini, devletin demokratikleştirilmesini savunan güçlerle omuz omuza olmayı önemsiyor. Omuz omuza verdiğimiz mücadelenin müttefiklerini şimdi 2 Temmuz’da Madımak Oteli önünde görmek istiyoruz” dedi.

Etkinlikte konuşan ABF Genel Başkanı Ali Balkız ise ABF’nin hayatın her alanına müdahil olacağını belirterek demokrasi ve laiklik mücadelesinde AKP’ye karşı birlik olmamız gerekir dedi.

Etkinlikte Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez ve Avrupa Alevi Birlikleri Genel Başkan Yardımcısı Adnan Yılmaz’da plaket vererek selamlama konuşması yaptılar. Eğitim Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç’ta etkinliğe katılarak bir konuşma yaptı.

Etkinlikte Durdu Özpolat, Özgür Özüdoğru ve etkinliğe katkılarından dolayı plaket verildi.

6 Haziran 2008

KAYNAK : http://www.pirsultan.net/

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.