PSAKD, 20. Kuruluş Yılında Madımak Katliamını Kınadı

PSAKD, 20. Kuruluş Yılında Madımak Katliamını Kınadı

PSAKD, 20. Kuruluş Yılında Madımak Katliamını KınadıPir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) 20. kuruluş yılında Madımak Katliamı'nda...

A+A-

PSAKD, 20. Kuruluş Yılında Madımak Katliamını KınadıPSAKD, 20. Kuruluş Yılında Madımak Katliamını Kınadı

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) 20. kuruluş yılında Madımak Katliamı'nda katledilen 33 kişiyi andı.
 
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) 20. kuruluş yılında Madımak Katliamı'nda katledilen 33 kişiyi andı. PSAKD Genel Sekreteri Kemal Bülbül, "15 yıldır Madımak'ın, insanlığın böylesi bir katliamdan utanç duyacağı bir müzeye dönüştürülmesi için mücadele yürüttük, bu mücadeleyi yürütmeye devam edeceğiz" dedi.

PSAKD, Madımak katliamında hayatını kaybedenleri anma etkinliklerinin değerlendirilmesi için, DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız ve Eğitim-Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç'ın da katılımıyla Mülkiyeliler Birliği'nde bir toplantı düzenledi. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel sekreteri Kemal Bülbül burada yaptığı konuşmada, 15 yıldır her 2 Temmuz'da Sivas katliamını lanetlediklerini söylerken, Madımak'ın müzeye dönüştürülmesi için mücadele vermeye devam edeceklerini vurguladı.

Bülbül, 2 Temmuz'un emek ve demokrasiden yana güçler için ortak bir kültür ve kimlik yarattığını ve bugünün 1 Mayıs, 8 Mart, 1 Eylül ve 21 Mart gibi evrensel bir gün olmasını istediklerini belirtirken, şöyle konuştu:

"Biz, dernek olarak Türkiye'de çoğulcu, katılımcı demokrasinin gerçekleştiği; Alevi kültür ve felsefesinin yasal demokratik ortamda yaşam bulduğu, dillerin, kimliklerin ve emeğin özgürleştiği bir Türkiye için mücadele yürütüyoruz. Dolayısıyla bize Çorum, Malatya, Maraş, Gazi katliamlarını yaşatanlara, Susurluk'ta, Şemdinli'de, Hrant Dink Katliamında resimleri ayan beyan ortaya çıkanlara katliamcı tarihleri ile yüzleşmeyi evrensel hukukun gereklerine göre yaşatana kadar bu mücadelemizi sürdüreceğiz."

Bülbül, 20. kuruluş yıllarında Çorum, Malatya, Maraş ve Gazi katliamlarını kitlesel etkinliklerle anacaklarını söyleyerek, bütün eylem ve etkinliklerinde kendileri ile olan, kurum ve kuruluşlara, Sivas'ta kendileri ile olan Eşber Yağmurdereli ile diğer aydın yazar ve sanatçılara, siyasi parti, sendika, demokratik kitle örgütü genel başkanlarına ve temsilcilerine teşekkür etti.

ANKA - 15.07.2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.