PSAKD 20'nci yılında barış çağrısı yaptı

PSAKD 20'nci yılında barış çağrısı yaptı

PSAKD 20'nci yılında barış çağrısı yaptı Önceki akşam Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’nin (PSAKD) 20’nci kuruluş...

A+A-

PSAKD 20'nci yılında barış çağrısı yaptıPSAKD 20'nci yılında barış çağrısı yaptı

Önceki akşam Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’nin (PSAKD) 20’nci kuruluş yıl dönümü Malatya’da coşkuyla kutlandı.

Önceki akşam Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’nin (PSAKD) 20’nci kuruluş yıl dönümü Malatya’da coşkuyla kutlandı. Atatürk Spor Salonu’nda yapılan etkinliğe binlerce kişi katıldı. Alevilerin yaşadıkları sorunlara dikkat çekilen etkinlikte, Tolga Sağ, Erdal Erzincan ve Mazlum Çimen’in de aralarında bulunduğu birçok sanatçı söyledikleri ezgilerle coşkulu anlar yaşattı.

Açış konuşmasını yapan PSAKD Malatya Şube Başkanı Abbas Uğurlu, Hakkari’de yaşanan çatışmalarda çok sayıda gencin yaşamını yitirdiğini vurgulayarak, “Biz barış ve demokrasi istiyoruz savaş değil” dedi.

Alevi-Bektaşi Federasyonu Başkanı Ali Balkız ise, “Kan durmalı, barış gelmeli” sözleriyle konuşmasına başladı. Balkız, Türk ve Kürt halklarının kardeş olduklarına dikkat çekerek, “Biz eşitlik istiyoruz, zorunlu din dersi kaldırılsın istiyoruz. Alevi köylere cami yapılmasın. Diyanet İşleri kaldırılsın istiyoruz” diye konuştu. Balkız, 9 Kasım’da başlatacakları yürüyüşte taleplerini dile getireceklerini kaydetti. PSAKD Genel Sekreteri Kemal Bülbül de yaptığı konuşmada, “Önümüzde bir yerel seçim var. İktidardan kurtulmak lazım” ifadelerine yer vedi

Malatya/EVRENSEL - 6 Ekim 2008

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.