PSAKD: 8 Kasım Mitingi 'Demokrasi Cem'i olacak

PSAKD: 8 Kasım Mitingi 'Demokrasi Cem'i olacak

PSAKD: 8 Kasım Mitingi 'Demokrasi Cem'i olacakPir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Başkanı Fevzi Gümüş, İstanbul'da...

A+A-

PSAKD: 8 Kasım Mitingi 'Demokrasi Cem'i olacakPSAKD: 8 Kasım Mitingi 'Demokrasi Cem'i olacak

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Başkanı Fevzi Gümüş, İstanbul'da 8 Kasım'da yapacakları mitingin 'Alevilerin Demokrasi Cemi' olacağını ve uğradıkları hak gaspları ile taleplerinin yankı bulduğu bir kürsü işlevi göreceğini vurguladı.

PSAKD, 8 Kasım'da Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) öncülüğünde 8 Kasım'da İstanbul Kadıköy'de yapılacak olan 'Ayrımcılığa karşı eşit yurttaşlık hakkı' mitingine ilişkin TBMM Dikmen Kapısı önünde basın açıklaması yapıldı. Açıklamaya ABF Genel Sekreteri Kazım Genç, ABF ve PSAKD üye ve yöneticileri ile Ankara emek ve demokrasi güçlerinin temsilcileri de destek verdi.

'Çalıştaylar, resmi kaosa dönüşmüştür'

PSAK Genel Başkanı Fevzi Gümüş, Alevilerin, zorunlu din derslerinden, cem evlerinin yasallaşmasına, Madımak Oteli'nin utanç müzesi olmasından, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kaldırılmasına kadar birçok sorunları olduğunu ifade etti. AKP hükümetinin sorunlarını görmezden geldiğini vurgulayan Gümüş, Alevilerin taleplerinin haklı, meşru ve insani olduğunun altını çizdi. Taleplerinin çözüm yerini TBMM olarak gördüklerini ifade eden Gümüş, 'Ancak AKP hükümeti açılım adı altında yürütülen çalıştaylarda bir sonuca ulaşmamakta ve adeta bu çalıştaylar, Alevilere hakaret edilen resmi kürsü işlevini görmektedir. Bu çalıştaylar artık Alevilerin demokratik istemlerinin nasıl çözüleceği çabasından çıkmış, sorunun çözülmemesi için söylem karmaşasının yaratıldığı resmi kaosa dönüşmüştür' diye konuştu.

'Mitingimiz kaosu teşhir edecek'

Diyanetin laikliği tehdit eden en önemli kurum olduğunu kaydeden Gümüş, Türkiye'nin demokratikleşmesi ve laik bir ülke olması için Diyanet'in lağvedilmesi gerektiğini söyledi. 8 Kasım'da yapılacak mitingin AKP iktidarının açılım adı altında gerçekleştirdiği çalıştayların, sürdürülen resmi kaosun teşhir edildiği bir alan olması gerektiğini ifade eden Gümüş, '8 Kasım Mitingi, Alevilerin demokrasi cemi olacağı, uğradıkları hak gasplarının ve her şeyden önemlisi de taleplerinin yankı bulduğu bir kürsü işlevi görecektir' dedi.

KAYNAK : Gundem Online - DİHA - 3 Kasım 2009

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.