PSAKD : AKP Karanlığı, 12 Eylül Faşizminin Ürünüdür

PSAKD : AKP Karanlığı, 12 Eylül Faşizminin Ürünüdür

AKP KARANLIĞI, 12 EYLÜL FAŞİZMİNİN ÜRÜNÜDÜR28. yılında, Türkiye bugün 12 Eylül darbesinin, gericiliğin, faşizan...

A+A-

PSAKD : AKP Karanlığı, 12 Eylül Faşizminin ÜrünüdürAKP KARANLIĞI, 12 EYLÜL FAŞİZMİNİN ÜRÜNÜDÜR

28. yılında, Türkiye bugün 12 Eylül darbesinin, gericiliğin, faşizan anlayışın, çetelerin ve kirli ilişkilerin sürüklediği gericiliği, karanlığı yaşamaya devam ediyor.

12 Eylül ile birlikte ülkemizin çok kimlikli, çok kültürlü, çok inançlı yapısı tahrip edilmiş ve red ve inkar temelli bakış derinleştirilmiştir.

Alevilerin varlığı ve kimliği bu faşizan anlayış tarafından yok sayılmış dahası yaygın bir biçimde asimilasyona tabi tutulmuştur.

Zorunlu din dersleri bu faşizan anlayışın zorla topluma kabul ettirdiği 82 Anayasası ile Alevi çocuklarını asimile etmek için uygulanmaya başlanmıştır. Alevi Köylerine zorla cami yapma uygulaması bu dönemde sistematik halde uygulanmıştır. Maraş ve Çorum Katliamları bu dönemin psikolojik alt yapısı oluşturulurken gerçekleştirilmiştir.

Emperyalizmin ve bizzat ABD’nin politikalarının eseri olan 12 Eylül tüm toplumsal kesimlere, işçilere, emekçilere, Alevilere, solculara büyük acılar yaşatmıştır. Kısacası 12 Eylül bugünkü Türkiye’yi yaratmıştır.

12 Eylül ile birlikte İslami gericilik desteklenmiş, çalışan tarikat ve cemaatler yaygınlaştırılmış, Türk-İslam ideolojisi etrafında tüm toplumsal yaşam adeta bir abluka altına alınmıştır. Bugün, AKP iktidarının etkinliği içerisinde gelişen gericileşme, muhafazakârlaşma dalgasının alt yapısı 12 Eylül ile birlikte oluşturulmaya başlanmıştır. 12 Faşizminin ülkemizi içine mahkûm etiği her türden gericilik ve sağcık anlayışı bu gün karşımıza AKP gerici, faşizan zihniyetinde cisimleşmektedir.

Bütün bu nedenlerle 12 Eylül düzeni aşılmadan, askeri vesayet sitemi kaldırılmadan, her türden çeteleşmeler ve kirli ilişkiler tasfiye edilmeden, onun anayasası ortadan kaldırılmadan,  o karlığın bir ürünü olan AKP ile hesaplaşmadan ülkemizde emekten, eşitlikten, özgürlükten,  demokrasi ve laiklikten yana gelecek mümkün olmayacaktır.

Türkiye’nin demokrasiden, eşitlikten, özgürlükten yana güçlerinin 12 Eylül ile yaratılan ve etkileri hala sürmekte olan karanlık geçmişiyle hesaplaşarak aydınlık bir geleceği kurmak için daha fazla sorumluk alması gerekmektedir.

Aleviler önümüzdeki süreçte bu sorumluluğu almaktan kaçınmayacaklardır.

Av. Fevzi Gümüş
Genel Başkan

Alevihaber.com - 11 Eylül 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.