PSAKD Başkanı Genç: "Alevilerde Toplu İftar Olmaz"

PSAKD Başkanı Genç: "Alevilerde Toplu İftar Olmaz"

PSAKD Başkanı Genç: "Alevilerde Toplu İftar Olmaz" Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Kazım Genç, Muharrem Ayında...

A+A-

PSAKD Başkanı Genç: "Alevilerde Toplu İftar Olmaz"PSAKD Başkanı Genç: "Alevilerde Toplu İftar Olmaz"
 
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Kazım Genç, Muharrem Ayında AKP Milletvekili Reha Çamuroğlu'nun Öncülük Edeceği ve Başbakan Erdoğan'ın da Katılacağı Toplu İftar Programının "Alevileri Asimile Etmeye Yönelik Bir Girişim" Olduğunu Belirterek, Alevilerde Toplu Halde Oruç Açma Geleneğinin Olmadığını Söyledi.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Kazım Genç, Muharrem ayında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı toplu iftar programına tepki göstererek, "Alevilerde böyle toplu halde iftar geleneği olduğunu bilmiyorduk" dedi.

AKP'nin Alevi kökenli milletvekili Reha Çamuroğlu'nun Alevilerin oruç tuttuğu Muharrem ayında toplu iftarla ilgili girişimlerini ANKA'ya değerlendiren Genç, söz konusu iftarla ilgili kendilerine bir davet gelmediğini belirterek, iftarın kimler tarafından düzenleneceğini ve kimlerin katılacağı hakkında da bir bilgilerinin olmadığını söyledi. 

Alevi derneklerinin daha önce birçok defa Başbakan Erdoğan'dan randevu talebinde bulunduğunu ancak hiçbirine olumlu bir yanıt gelmediğini hatırlatan Genç, davet geldiği takdirde iftara katılıp katılmama konusunu yetkili kurullarında değerlendireceklerini belirtti.

Alevilerde toplu bir halde oruç açma geleneğinin olmadığını kaydeden Genç, "Aleviler kendi evlerinde mütevazı bir şekilde iftarlarını açarlar. Bu iftar ve benzeri girişimlerin amacı Alevileri asimile etmeye yönelik olduğunu düşünüyorum. Reha Çamuroğlu daha önce Ehli Beyt Vakfı'ndan birilerini yanına alarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le de görüşmüştü. Bu girişimlerden Çamuroğlu'nun neden AKP'den aday olduğu da ortaya çıkıyor" dedi. (ANKA)

Ankara Haber Ajansı - 22.11.2007 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.