PSAKD: Bilime, sağlığa bütçe yok ama Kanal İstanbul’a var!

PSAKD: Bilime, sağlığa bütçe yok ama Kanal İstanbul’a var!

PİRHA - Pir Sultan Abdal Kültür Derneği tarafından yapılan açıklamada Dünya'yı ve Türkiye'yi kuşatan koronavirüs salgınıyla mücadele konusunda AKP iktidarının yetersiz olduğu ve halka adeta

A+A-

Türkiye’de 11 Mart’tan bu yana koronavirüs nedeniyle 92 kişi yaşamını yitirirken, koronavirüs vaka sayısı 5 bin 698 oldu.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, koronavrüs salgınının Dünya’yı ve Türkiye’yi kuşattığı belirtilen açıklamada salgın ile başa çıkmak için çağdaş insanların çabalarken AKP iktidarının ise rant peşinde koştuğuna dikkat çekildi.

Emekçilerin vergisi ile var olan ülke bütçesinin dindar ve kindar nesiller yetiştirmek adına Diyanete, tarikatlara ve bir avuç yandaşa aktarıldığı belirtilen açıklamada, Kızılay’ın günlerdir ortada olmadığına dikkat çekilerek, hükümetin çözüm üretmek yerine, halkı din ile yönetme sevdasından vazgeçmediği kaydedildi.

“BİLİME, SAĞLIĞA BÜTÇE YOK AMA KANAL İSTANBUL’A VAR!”

Dünyada demokrasi olan tüm ülkelerde ücretli izin, sağlık taraması, zorunlu ihtiyaçların karşılanması gibi önlemlerin alındığı belirtilen açıklamada, “Türkiye’de ise önlem olarak, emlak vergisinde ve uçak biletlerinde indirim ve dua edin deniliyor”denildi. 

Halka adeta ‘başınızın çaresine bakın’ denildiği kaydedilen açıklamaya şöyle devam edildi:

“İşçilere, memurlara, işsizlere evden çıkmayın derken, kira, fatura ve zorunlu ihtiyaçları nasıl karşılanacak belli değil. Siyasal İslam tam olarak budur. Bilime, sağlığa bütçe yok ama kanal İstanbul’a var! Ülkede milyonlarca insan işsizken, milyonlarca insan açlık, sefalet ve borç batağında yaşarken, devlet bütçesini özel mülkiyeti gibi kullanmak hiç kimsenin hakkı değildir, olamaz.

Diyanete ve ranta aktarılan devasa bütçeler, sağlık ve eğitime doğru ve dürüst kullanıldığı taktirde bu virüs salgını ile daha kolay baş edebiliriz. Devleti din ile yönetenler halkın yalnızca bu gününü değil geleceğini de çalıyor. Salgın karşısında kendileri her türlü bilimsel destekten faydalanırken yıllardır yoksulluğa mahkum ettikleri halka “dine sarılın” diyorlar. Virüs ile mücadelede küresel ve bilimsel bir ortak akıla ihtiyaç vardır.” 

“TÜM ÇALIŞANLAR ÜCRETLİ İZNE AYRILMALI”

PSAKD, koronavirüs salgınına karşı alınması gereken önlemleri ise şöyle sıraladı:

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.