PSAKD Bornova Şubesi, depremzedelere yardımları ulaştırıyor

PSAKD Bornova Şubesi, depremzedelere yardımları ulaştırıyor

Alevi kurumları, İzmir depreminden etkilenen depremzedelere yardım konusunda seferber olmuş durumda. Pir Sultan Abdal kültür Derneği Bornova Şubesi, toplanan yardım paketlerini depremzedelere

A+A-

Ege Denizi’nde 30 Ekim Cuma günü merkez üssü İzmir’in Seferihisar ilçesi açıkları olan 6,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD, İzmir’deki depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 107’ye yükseldiğini, 144 kişinin de tedavisinin sürdüğünü açıkladı.

Türkiye’nin dört bir yanındaki yardım kuruluşları, vakıflar, dernekler ve gönüllü insanlar İzmir’de depremden zarar gören yurttaşlara toplanan yardımları ulaştırmaya çalışıyor. İzmir’e gönderilen yardım malzemeleri, depremzedelere ulaştırılıyor.

Depremzedelerin, kişisel bakım malzemeleri, giyecek, battaniye, yatak ve çocuk bezi gibi ihtiyaçları karşılanırken, farklı illerden bölgeye ulaşan belediye ekipleri ile dernekler de çay, çorba, pilav, lokma, döner, meyve suyu, süt, ayran ve simit gibi yiyecek-içecek ikramında bulunuyor.

Alevi kurumları da yardım konusunda seferber olmuş durumda.

Pir Sultan Abdal kültür Derneği Bornova Şubesi önüne gönderilen yardım paketleri depremzedeler için hazırlandı. Aleviler canla başla depremzedelere yardımları ulaştırıyor.

PİRHA/İZMİR

 

 

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.