PSAKD Bornova Şubesi Dostluk ve Dayanışma Gecesi Yapıldı

PSAKD Bornova Şubesi Dostluk ve Dayanışma Gecesi Yapıldı

"İZMİR'DE COŞKULU GECE"Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Bornova Şubesi Dostluk ve Dayanışma Gecesi YapıldıPir Sultan Abdal Kültür...

A+A-

PSAKD Bornova Şubesi Dostluk ve Dayanışma Gecesi Yapıldı"İZMİR'DE COŞKULU GECE"

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Bornova Şubesi Dostluk ve Dayanışma Gecesi Yapıldı

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Bornova Şubesi Dostluk ve Dayanışma Gecesi 19 Nisan 2008 Cumartesi günü İzmir Konak Life Restaurant'ta yapıldı.

Geceye İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz KOCAOĞLU, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Fevzi GÜMÜŞ, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan GEÇMEZ, Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa ASLAN ile eğitim çalışması sebebiyle İzmir'de bulunan Doç.Dr Ayhan YALÇINKAYA ve Yard. Doç. Dr Aykan ERDEMİR katıldı.

PSAKD Bornova Şubesi Dostluk ve Dayanışma Gecesi Yapıldı

Aziz KOCAOĞLU'na plaket

Gecede bir konuşma yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz KOCAOĞLU, Bornova Kültür Merkezi ve Cemevi inşaatının en kısa zamanda tamamlanarak, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Bornova Şubesi'ne teslim edileceğini ve halkın hizmetine açılacağını belirtti. Aziz KOCAOĞLU, Çiğli'de de cemevi inşaatının çok yakında başlayacağını ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Çiğli Şubesi'ne tahsis edileceğini belirtti. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Fevzi GÜMÜŞ Alevi kültürüne katkı ve çalışmalarından dolayı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz KOCAOĞLU'na teşekkür plaketi takdim etti.

PSAKD Bornova Şubesi Dostluk ve Dayanışma Gecesi Yapıldı

Bardakoğlu bize Aleviliği Öğretmeye Kalkmasın

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Fevzi GÜMÜŞ gecede yaptığı konuşmada; "Diyanet İşleri Başkanlığı devlette gerici kadrolaşmanın odağı haline gelmiştir. DİB Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu Cemevleri'nin ibadet yeri statüsüne alınmasına karşı çıkıyor. Bardakoğlu, Cemevleri'nin caminin devamı olduğunu açıklamıştı. Yine aynı kurum yöneticileri, Cemevleri'ni cümbüşevi olarak tanımlamıştı. Daha birkaç gün önce Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Bayraktar Bayraklı, Alevilerin asırlardan beri yürüttüğü cem ibadetini folklor olarak tanımlamaktadır. Ne Bayraklı ne Bardakoğlu ne de başkaları hurafelerle dolu kafalarıyla Alevilere Aleviliği öğretmeye kalkışmasınlar. Bu, onların haddini aşar. Biz Aleviliğimizi Bardakoğlu'ndan ya da Bayraklı'dan öğrenecek değiliz. Tek tipçi anlayış istediği kadar ret ve inkar yolunu seçsin. Cemevleri bizim gerçeğimizdir ve gün gelecek bu gerçekliği herkes kabul etmek zorunda kalacaktır." dedi.

PSAKD Bornova Şubesi Dostluk ve Dayanışma Gecesi Yapıldı

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Bornova Şubesi Dostluk ve Dayanışma Gecesine iş ve siyaset dünyasından yaklaşık 300 davetli katıldı.

Alevi Haber - 20 Nisan 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.