PSAKD: Bu Saldırı Alevi Toplumuna Yöneliktir

PSAKD: Bu Saldırı Alevi Toplumuna Yöneliktir

PSAKD: Bu Saldırı Alevi Toplumuna YöneliktirBASINA VE KAMUOYUNA       * Sivas Şehitler Anıtımıza saldırı toplumumuza saldırıdır.     ...

A+A-

PSAKD: Bu Saldırı Alevi Toplumuna YöneliktirPSAKD: Bu Saldırı Alevi Toplumuna Yöneliktir

BASINA VE KAMUOYUNA
     
* Sivas Şehitler Anıtımıza saldırı toplumumuza saldırıdır.
     
* Sivas-Madımak'ta Canlarımızı yakan zihniyet, saldırılarını Anıt mezarımız üzerinden sürdürmektedir.
      
4. Pir Sultan Abdal Etkinliklerini yapmak üzere, Sivas iline gitmiş olan aydın, yazar, sanatçı, semahçı ve bağlamacılardan oluşan 33 canımız, 2 Temmuz 1993 tarihinde, “Cumhuriyet burada kuruldu, burada yıkılacak” , “Kahrolsun Laiklik, Yaşasın Şeriat”  sloganları atarak Cumhuriyete karşı ayaklanma provası yapanlar tarafından Madımak Otelinin yakılması suretiyle, şehit edildiler.

Yitirdiğimiz Canlarımız için Karşıyaka Mezarlığında bir anıt yaptırılmış ve şehitlerimiz 6 Temmuz 1993’te, Anıt Mezarlarından ebediyete yolculanmışlardır.
      
11 Kasım’ı 12 Kasım’a bağlayan gece, bilmediğimiz bir saatte, kimliklerini de bilmediğimiz kişi veya kişiler, Anıt mezarı tahrip ederek, anıt mezarda bulunan bir kısım pirinç levhaları söküp, çalıp, götürmüşlerdir.
      
Aynı şekilde, geçen hafta içinde de, Genel Merkezimizin bulunduğu dairenin kapısındaki pirinç levha da sökülerek çalınmıştır.
      
Anıt Mezarımıza yönelik saldırı duyulduktan sonra, üç MYK üyemiz ile Karşıyaka Mezarlıklar Müdürlüğüne gidilmiş, ancak mezarlıklar müdür olan zat, sorunumuzu dinleme gereği dahi duymadan Pir Sultan ve Anıt Mezar adını duyar duymaz, “sizin bekçiniz var, bana ne bu olaydan” diyerek yanımızdan ayrılıp gitmiştir. Bu anlayış ve zihniyetin, Anıt Mezarımıza saldırıda bulunanların zihniyetinden hiçbir farkı yoktur.
      
Her iki olayı birlikte değerlendirdiğimiz zaman, bu saldırıları basit birer hırsızlık olayı olarak görmenin ve değerlendirmenin olanaklı olmadığını da ifade etmek isteriz. Birileri, planlı ve kasıtlı olarak, örgütümüze ve Kültür Şehitlerimizin Anıtına zarar vererek, bizlere gözdağı vermek istemektedir.
   
Şehitlerimize ve Anıtlarına saygı; insanı bir değerdir. Ancak görülen şudur ki; insanı değerlerden nasibini almamış olanlar, şehitlerimize ve Anıtlarına saldırı ile, Pir Sultan Abdal örgütlülüğünün vermekte olduğu demokrasi mücadelesinden, temel hak ve özgürlükler mücadelesinden çekileceğini veya geri duracağını sanarak büyük bir yanılgı içindedirler.  
       
Bu insani değerlerden nasibini almamış olanlara bir çift sözümüz vardır: İpe giderken “Dönen dönsün ben dönmezem yolumdan” diyen Pir Sultanın direncini benliğinde taşıyan örgütlülüğümüz de, tüm saldırılara karşı mücadele yolundan dönmeyecektir.
     
Cumhuriyet savcılığına vermiş olduğumuz şikayet dilekçesi ile saldırıların faillerinin bir an önce tespit edilerek yakalanmasını ve cezalandırılmasını istemekteyiz. Saygı ile kamuoyunun bilgisine sunulur.

15.11.2007                                                         
Av. Kazım GENÇ                                                         
Genel Başkan

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.