PSAKD: Bu saldırı ayrıştırıcı siyasetin sonucudur

PSAKD: Bu saldırı ayrıştırıcı siyasetin sonucudur

PSAKD Genel Merkezi Sultanbeyli Cemevi'ne yapılan saldırıya yönelik yaptığı açıklamada, "Bu suni gerginliği yaratan bizzat Diyanet İşleri Başkanlığı ve mevcut siyasal iktidarın ötekil

A+A-

İstanbul’da Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Sultanbeyli Cemevi’nin gece saatlerinde kapılarını kırarak içeri giren saldırgan ya da saldırganlar yerlere çarpı işareti yaparak, ‘Bitmedi’ yazısı yazdı.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Merkezi (PSAKD) yaptığı yazılı açıklamada Sultanbeyli Cemevi’ne yapılan saldırıyı kınadı. Yapılan açıklamada, “Evlerimiz işaretleniyor, ibadethanemiz oylanıyor, Cemevimize saldırılıyor.Bu ülkede Aleviler başta olmak üzere, AKP gibi düşünmeyen, inanmayan, ibadetini onun istediği mekanlarda, zaman ve şekilde yapmayan tüm kesimler hedef gösterilmekte ve tecrit edilmektedir” ifadelerine yer verildi.

“DİYANET’İN VARLIĞI TÜM İNANÇLARA HAKARETTİR”

Sultanbeyli Cemevi’ne yapılan saldırının bu politikaların son örneği olduğuna dikkat çekilen açıklamada, “Bu saldırı ülkemizde yıllardır sürdürülen ayrıştırıcı siyasetin bir sonucudur. Cemevlerimize ”cümbüşevi” diyen bölücü zihniyetin eseridir. Biz biliyoruz ki ülkemizde ne inançlar ne de halklar arasında bir sorun yada gerginlik yoktur. Bu suni gerginliği yaratan bizzat Diyanet İşleri Başkanlığı ve mevcut siyasal iktidarın ötekileştirici politikalarıdır” denildi.

“Diyanet İşleri Başkanlığının varlığı tüm inançlara karşı hakarettir” vurgusu yapılan açıklamada devamla şunlar belirtildi: 

“Siyasal İslamcılık bizzat devletin maaşlı ve profesyonel kadroları ile tüm kamusal alanlardan özel hayata kadar yaşamın olduğu her yere dayatılıyor. Bu işgale karşı gelmek bir yana, onu dillendirmek dahi saldırı ,tehdit, tecrit ve ölüm ile sonuçlanıyor. Pir Sultan Abdal örgütlülüğü bu barbarlığa ve karanlığa bugüne kadar asla boyun eğmedi ve bundan sonra da boyun eğmeyecektir.Sultanbeyli’de inşaatı yeni tamamlanan Cemevimiz, başta gençlerimiz olmak üzere bilimden, aydınlanmadan yana olan herkesin desteğini ve taktirini almıştır.

“SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Korkuyorsunuz çünkü orada ders çalışma odaları, yemekhane, kütüphane ve Cemevi var. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği karanlığa ve yobazlığa karşı en güçlü ve örgütlü mevzimizdir. Güçlenerek çoğalmaya devam edeceğiz.”

Açıklamada saldırının sorumlularının cezalandırılmaları için sonuna kadar sürecin takip edileceğine de yer verildi.

(HABER MERKEZİ)

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.