PSAKD Buca Şubesi Kuruçeşme'ye taşındı

PSAKD Buca Şubesi Kuruçeşme'ye taşındı

PSAKD Buca Şubesi Kuruçeşme'ye taşındı   İZMİR (19.05.2008)- Pir Sultan Abdal Kültür Derneği dün yaptığı etkinlikle...

A+A-

PSAKD Buca Şubesi Kuruçeşme'ye taşındıPSAKD Buca Şubesi Kuruçeşme'ye taşındı 
 
İZMİR (19.05.2008)- Pir Sultan Abdal Kültür Derneği dün yaptığı etkinlikle dernek binasının Kuruçeşme Mahallesi'nde bulunan yeni yerinin açılışını gerçekletirdi.

Buca Kuruçeşme Meydanı'nda açılan PSAKD Buca Şubesi'nin açılış etkinliği dernek binası önünde bulunan yeşil alanda gerçekleştirildi. Açılış etkinliğine gençlerin katılımı dikkat çekerken, “yozlaşma ve asimilasyona karşı Pir Sultanın ve devrimcilerin yolundan yürüyeceğiz” mesajını verildi.

Etkinliğe aralarında ESP, SDP, DHP, ÖDP, Eğitim-Sen 5 Nolu şube ve SES şubesinin de olduğu kurum temsilcileri de katıldı. PSAKD Genel Başkanı Fevzi Gümüş, Grup Çığ, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ESP, SGD ve SDP gibi birçok kurum ve kişi mesajlarıyla destek sundu. Etkinlik öncesinde kurdele kesilerek dernek binasının açılışı gerçekleştirildi.

PSAKD Gençlik Kolları çalışanı Ayça Alkan yaptığı açılış konuşmasında egemenlerin Alevi toplumunu baskı ile Sünnileştirmeye çalıştığını vurguladı. Alkan, zorunlu din dersi uygulamasının halen sürdüğüne, Cemevlerinin çeşitli nedenlerle kapatıldığına dikkat çekti. PSAKD'nin sadece Alevi kültürünü yaşatmak için kurulmadığının altını çizen Alkan, “Türkiye’de ve dünyada yaşanan olaylara kayıtsız kalmamız mümkün değil. İşçiler ve emekçiler üzerindeki yıkım politikaları aydın, ilerici, demokrat güçlere yapılan baskı ve zulüm politikalarına karşı mücadele edeceğiz. SSGSS ve ülkenin parça parça satılması karşısında hep dik duracağız. Tıpkı Pir Sultan Abdal’ın Hızır Paşa karşısında dik durduğu gibi” şeklinde konuştu. Alkan, etkinliğe katılanları derneklerine sahip çıkmaya çağırdı.

Şube Başkanı Şehri Tuğcular ise Pir Sultan mirasına sahip çıkmanın “Kavga, başkaldırı, insanlığa karşı yapılan her türlü zorbalığa, tutsaklara uygulanan insanlık dışı uygulamalara karşı çıkmaktır. Ezenlere karşı ezilenlerin safında yer almaktır” anlamına geldiğini söyledi. Emekçileri özgür bir dünya için mücadeleye çağırdı. Etkinlikte İzmir Alevi Bektaşi ve Yöre Dernekleri Platformu Sekreteri Ali Tuğcuda bir konuşma yaptı.

Etkinlik konuşmaların ardından halk oyunları grubunun sergilediği Bitlis yöresi oyunları ile devam etti. Şiirlerin okunduğu etkinlikte semah gösterisi dakikalarca alkışlandı. PSAKD Müzik Grubu, Grup Serzeniş, Grup Meyman ve Cevdet Bağca’nın seslendirdiği ezgiler eşliğinde halay çekilen ve zafer işaretleri ile eşlik edilen etkinlik oldukça coşkulu geçti.

ATILIM - 19 Mayıs 2008

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.