PSAKD : Çorum'un AKP'li belediyesi eğlenmek için 2 Temmuz'u seçti

PSAKD : Çorum'un AKP'li belediyesi eğlenmek için 2 Temmuz'u seçti

PSAKD : Çorum'un AKP'li belediyesi eğlenmek için 2 Temmuz'u seçtiÇorum’un AKP’li belediyesi eğlenmek için...

A+A-

PSAKD : Çorum'un AKP'li belediyesi eğlenmek için 2 Temmuz'u seçtiPSAKD : Çorum'un AKP'li belediyesi eğlenmek için 2 Temmuz'u seçti

Çorum’un AKP’li belediyesi eğlenmek için 2 Temmuz’u seçti
AKP Tipi Faşizm ülkeye hakim kılınmak isteniyor.

Çorum'da geleneksel olarak Eylül ayında düzenlenen Hitit Fuar ve Festivali, yerel seçimleri AKP’nin kazanmasıyla birlikte Refah Partisi’nin tarih değişikliğine sadık kalarak 2-7 Temmuz arasında kalmasına özen gösterdi.

Çorum olaylarının (5-7 Temmuz) yanı sıra gerici faşist güçlerin Madımak Oteli’ni ateşe vererek 33 aydının hayatını kaybetmesine neden olduğu Sivas Katliamı’nın da tam tarihi olan 2 Temmuzda AKP, 4 yıldır kentte bayram havasında kutladığı festivale bu yıl da devam ediyor.

Alevi katliamlarına tanık olmuş iller başta olmak üzere yurdun hemen her köşesinde Çorum katliamı kınanırken, Madımak Şehitleri’ni anma törenleri düzenlendiğimiz günlerde AKP’li Çorum Belediyesi ise tam da aynı günlerde kente konuk ettiği müzisyenlerle ‘bol neşeli vakitler’ geçiriyor.

İlki Eylül 1981’de düzenlenen Hitit Fuar ve Festivali’nin, ‘dinci iktidarlarla birlikte kasıtlı olarak bu hassas tarihlere alındı: ‘ Önce Refah Partisi ile başlatılan bu uygulamayı AKP’li belediye sürdürmeye devam ediyor. Belediye kendince Çorum katliamının ilde anılmasına engel olmaya çalışırken, sorumlularını da korumuş oluyor. Bu değişikliğin başka bir mazereti olamaz. Gericiliğin bu oyunlarını boşa çıkarmak için duyarlı kamuoyunu ve tüm devrimci demokratik güçleri göreve çağırıyoruz.

Gericilerin eliyle devlet bilgisinde gerçekleştirilen katliamların toplumsal barışı dinamitlemek istediğini gören, bilen bizler bu tür olayların deşifre edilmesinin ve toplum olarak bu olaylarla yüzleşmek gerektiğine inanıyoruz. Toplumsal barışın ve birlikte yaşama kültürünün yaşanan acı olayların saklanmasıyla değil, bu acıyı yaşatanlarla mücadele ederek sağlanabileceğine inanıyoruz.

AKP eli ile ülkemiz her geçen gün gericiliğin batağına çekilirken bunda hiç şüphesiz AKP’li Belediyeler başı çekiyor. AKP’nin ikiyüzlü, çifte standartlı bu demokrasi ve özgürlük anlayışı kah Karabükte kah Çorum’da karşımıza çıkıyor.

Bütün bu gelişmeler AKP tipi faşizmin somut bir tezahürüdür… uygulamalarıdır.

AKP’nin hak tanımaz hukuk tanımaz özgürlükleri kendine yoran tutumuna karşı her yıl olduğu gibi bu yıl da 2 Temmuz'da Türkiye'nin aydınlığına, çağdaşlığına, demokrasi ve laikliğe, halkların kardeşliğine, eşitliğe, özgürlüğe, bir arada yaşama kültürüne ve çok kültürlülüğe inanları, Alevi örgütlerimizi, sol siyasi partilerimizi, sendikalarımızı, demokratik kitle örgütlerimizi, odalarımızı, barolarımızı, emek ve demokrasi güçlerimizi kısacası ülkemizin vicdanını 2 Temmuz 2008 Çarşamba günü Alanları doldurmaya, Sivas'ta Madımak önünde buluşmaya davet ediyoruz."

Av. Fevzi Gümüş
Genel Başkan

ALEVİ HABER AJANSI - 30 Haziran 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.