PSAKD: DERİN ACILAR DİLSİZDİR!

PSAKD: DERİN ACILAR DİLSİZDİR!

BASINA VE KAMUOYUNADERİN ACILAR DİLSİZDİR!“Bak şu bebelerin güzelliğine Kaşı destan Gözü destan Elleri kan içinde”           ...

A+A-

PSAKD: DERİN ACILAR DİLSİZDİR!BASINA VE KAMUOYUNA
DERİN ACILAR DİLSİZDİR!

“Bak şu bebelerin güzelliğine
 Kaşı destan
 Gözü destan
 Elleri kan içinde”

           
Ülkemizde, sorunlarımızı demokrasi sınırları içerisinde çözmek, barışa ve bir arada yaşama dair umutlarımızı pekiştirmemiz gereken bir dönemde; yıllardır ölümden, acıdan ve gözyaşından başka bir şey getirmeyen çatışmalar hepimizi kaygılandırmaktadır. Bu çatışma ve saldırılarda yaşamını yitirenlerin acılarını yüreğimizde hissediyor, ailelerine başsağlığı diliyoruz. İnsanın yaşam hakkını elinden alan her türlü kanlı eylemi şiddetle kınıyoruz.
           
Bir kez daha insan hayatının sayılarla eşdeğer kılındığı, her sayının karşılığı olan insanın, değerinin, ürettiklerinin ve onun yaşam hakkının yok sayılmasına tanıklık ettik. Artık ateş düştüğü yeri yakmıyor, ateş Anadolu topraklarının bağrını yakıyor ve yakmaktadır.    

Son yirmi yılda yaşamını yitirenlerin rakamsal değeri, kurtuluş savaşında bir ülke kurmak üzere verdiğimiz mücadeledeki kayıplardan fazla olduğu söylenmektedir. Yaşanılan olayların en acı tarafı da düşmana karşı ortak mücadele eden, ülkeyi birlikte kuran insanların ve Anadolu topraklarının yaşadığı acılardır.
          
Ülkemiz, Anadolu Toprakları ve İnsanlarımız bu acıları hak etmiyor.
           
Bütün emperyalist politikaları ve kışkırtmaları boşa çıkararak, etnik ve kültürel farklılıklarına rağmen kader birliği yaparak Cumhuriyeti kuran halkımız tarihinin en sinsi ve tehlikeli oyunuyla karşı karşıya bırakılmıştır. Halklar arasındaki kardeşlik bağları, bizlere yaşatılan acılarla, militarist ve milliyetçi kışkırtmalarla dinamitlenmektedir.
           
Bütün bu oyunları boşa çıkartmanın ve kardeşlik bağlarını pekiştirmenin tam zamanıdır. “El gövdede kaşınan yeri bilir. Dert bizde, derman ellerimizdedir.” Sorunlarımızın çözümü Türkiye sınırları içindedir. Çözüm için öncelikle silahlar susmalı ve bir arada kardeşçe yaşamı mümkün kılacak demokratik adımlar atılmalıdır.
           
Gün; emperyalist politikalara hizmet eden intikam çığlıkları atmanın yerine, “acıyı bal eylemenin, iri olmanın, diri olmanın ve bir olmanın” günüdür.
           
Gün; acılar üzerinden çıkar sağlayan siyasilere, soruna çözüm üretmeyen sorumsuz yöneticilere, bizi bölmeye çalışan emperyalist ülkelere, çatışmalı ortamdan beslenen silah tüccarlarına ve çetelere karşı ortak mücadele etmenin günüdür. 
           
Pir Sultan Abdal örgütlülüğü olarak, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada demokratik bir ülkede barış içinde  bir arada yaşama dair duyarlılığımızı ve çabamızı sürdüreceğiz. Toplumumuzun tüm kesimlerini de bu mücadelede bir arada olmaya çağırıyoruz.  22.10.2007
                                                                                 
Av. Kazım GENÇ                                                                                      
Genel Başkan      

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.