PSAKD Diyarbakır Şubesi 4. Olağan Genel Kurulu Yapıldı

PSAKD Diyarbakır Şubesi 4. Olağan Genel Kurulu Yapıldı

PSAKD Diyarbakır Şubesi 4. Olağan Genel Kurulu YapıldıPir Sultan Abdal Kültür Derneği Diyarbakır Şubesi 4. Olağan Genel Kurulu’na katılan...

A+A-

PSAKD Diyarbakır Şubesi 4. Olağan Genel Kurulu YapıldıPSAKD Diyarbakır Şubesi 4. Olağan Genel Kurulu Yapıldı

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Diyarbakır Şubesi 4. Olağan Genel Kurulu’na katılan Yenişehir Belediyesi Başkanı Fırat Anlı, kendi kimliklerini, seslerini ve renklerini koruyarak bu ülkenin daha ileriye gideceğine inandıklarını söyledi.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Diyarbakır Şubesi 4. Olağan Genel Kurulu, Bağlar Belediyesi Konferans Salonu’nda düzenlendi. Genel Kurula dernek yönetici ve üyelerinin yanı sıra Yenişehir Belediyesi Başkanı Fırat Anlı ve Bağlar Belediyesi Başkanı Yurdusev Özsökmenler katıldı. Divan seçimi ve demokrasi ile özgürlük yolunda yaşamını yitirenler anısına düzenlenen saygı duruşuyla başlayan genel kurulda, Pir Sultan Abdal Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Cafer Koluman açılış konuşmasını yaptı.

Saz dinletisi ve şiirlerin okunduğu Genel Kurul’da Bağlar Belediyesi Başkanı Yurdusev Özsökmenler yaptığı konuşmada, “Eğer demokratikleşmeyi sağlayamazsak, bu ülke bütün dinlerin, dillerin, kimliklerin kardeşçe ve barış içerisinde yaşamasını sağlayamazsak, Sivas katliamı gibi katliamlar başka şekillerde gerçekleştirilecektir. Bu katliamları engellemenin yolu bu katliamlarla yüzleşmektir” dedi. Yenişehir Belediyesi Başkanı Fırat Anlı ise, bu ülkeyi sevdiklerini ifade ederek şunları söyledi: “Çünkü bu topraklar bizim topraklarımız. Bütün canlar bizim canlarımız. Her birisi ayrı bir kokunun, ayrı bir rengin, ayrı bir sesin ahengiyle bir arada. Bunu yitirmemek için çok acı çektik, çok bedeller ödedik. Maalesef bugünde ödüyoruz. Ama inanıyorum ki bu emekler boşa gitmeyecektir. Kendi kimliğimizi, sesimizi ve rengimizi koruyarak bu ülkenin daha ileriye gideceğine inanıyoruz.”

Genel Kurul, yapılan konuşmaların ardından Pir Sultan Abdal Derneği Diyarbakır Şubesi başkan ve yöneticileri seçimiyle devam etti 

18 Aralık 2007 - AHA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.