PSAKD: Eğer yüzleşecekseniz Madımak'ı müze yapın

PSAKD: Eğer yüzleşecekseniz Madımak'ı müze yapın

PSAKD: Eğer yüzleşecekseniz Madımak'ı müze yapın  ANKARA - Alevi çalıştayları düzenleyen AKP Hükümeti, Madımak...

A+A-

PSAKD: Eğer yüzleşecekseniz Madımak'ı müze yapınPSAKD: Eğer yüzleşecekseniz Madımak'ı müze yapın
 
ANKARA - Alevi çalıştayları düzenleyen AKP Hükümeti, Madımak Oteli ile ilgili kararını açıkladı. Ancak karar, demokratik Alevi örgütlerinin talepleri doğrultusunda çıkmadı. PSAKD yaptığı açıklamada Alevilerin ve demokratik kitle örgütlerinin isteğini dile getirdi.

Devlet Bakanı Faruk Çelik, Sivas’ta sağ görüşlü ve muhafazakar siyasi parti ve kurum temsilcileri ile yaptığı toplantı sonrasında bir açıklama yaptı. “Sivaslı’lar Madımak’ın müze olmasını değil, kütüphaneye dönüştürülerek bir köşesinin de anı evi olarak düzenlenmesini istediklerini" iddia etti.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Fevzi Gümüş, Bakan Çelik’in açıkladığı karar ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Gümüş, Sivas’ta yapılan bu toplantıya derneklerinin Sivas Temsilciliğinin çağırılmadığını belirtti.

PSAKD Genel Başkanı toplantıya çağrılan kurum temsilcilerinin bir gün öncesinde de fikir birliği sağlamak için bir toplantı yaptığını öğrendiklerini belirtti. Gümüş açıklamasında “Madımak Otelinin bir köşesi anı evine dönüştürülerek katliam unutturulacak” diye belirtti. Madımak Oteli’nin bir köşesinin anı evine dönüştürülmesi fikrini asla kabul etmeyeceklerini kaydetti.

Madımak Oteli’nin müze yapılması’ talebinden vazgeçmeyeceklerini dile getiren Gümüş, “Elinde kaleminden ve sazından başka hiçbir şeyi bulunmayan savunmasız insanların bir otelde 8 saat boyunca kıstırılıp ardından ateşe verilmesi gerçeğiyle yüzleşmek istemeyen AKP iktidarının taleplerimizin içini boşaltma, anlamsızlaştırma hamlesi boşa çıkarılacaktır” dedi.

PSAKD Genel Başkanı Gümüş açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

17 yıldır sürdürdüğümüz ‘Madımak Oteli Müze Olsun’ talebi haklı ve meşrudur. Siyasi iktidar gün geçirmeden Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’nin bu talebini kabul edip ivedilikle yerine getirmelidir. Bu talep Türkiye’de yaşayan tüm aklıselim ve sağduyulu insanların talebidir. Madımak Oteli satın alınarak kamulaştırılmalı, otelin müze olması yönünde gerekli çalışmaları hemen yapılmalıdır.

Böyle bir girişim, insanlarımız arasında düşmanlıkları arttırmaz. Gerçekle yüzlemek ve insanlık suçlarını birlikte mahkûm etmek, farklı kültürleri, inançları, kimlikleri daha da yakınlaştırır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm topluma sesleniyor ve diyoruz ki: Bu utancı daha fazla büyütmeyelim, vicdanları sızlatmayalım, Madımak Oteli Müze olsun.”
 
Atılım - 25 Şubat 2010

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.