PSAKD EYÜP: TRT'nin Ayrımcı Zihniyetini Kınıyoruz

PSAKD EYÜP: TRT'nin Ayrımcı Zihniyetini Kınıyoruz

PSAKD EYÜP: TRT'nin Ayrımcı Zihniyetini KınıyoruzZİHNİYETE BAKIN ! TRT'DE "ŞAH" KELİMESİNE YASAK...“Sizde ŞAH diyeni öldürürlerse...

A+A-

PSAKD EYÜP: TRT'nin Ayrımcı Zihniyetini KınıyoruzPSAKD EYÜP: TRT'nin Ayrımcı Zihniyetini Kınıyoruz

ZİHNİYETE BAKIN ! TRT'DE "ŞAH" KELİMESİNE YASAK...

“Sizde ŞAH diyeni öldürürlerse / Ben de bu yayladan ŞAH’a giderim”  (Pir Sultan Abdal)

Abu ecdatlarının devamı olan Osmanlı zihniyetinin Hınzır Paşaları iş başında. Bundan 400 yıl önce PİR SULTAN ABDAL'ın felsefesini ve kendisini ortadan kalıdırmak isteyen Hızır Paşa'nın, halkı ve ŞAHI için darağacına giden Pir Sultan Abdal'a "İçinde ŞAH kelimesi geçmeyen üç dörtlük söyle seni affedeceğim" demesi üzerine Pir Sultan Abdal, her dörtlükte "Açılın kapılar şaha gidelim" diyerek Şahına, yoluna, inancına bağlılığını göstermiştir. Şahından vazgeçmeyip kellesinden vazgeçen Pir Sultan Abdal DÖNEN DÖNSÜN BEN DÖNMEZEM YOLUMDAN diyerek 400 yıldan beri bizlere ışık olmuştur. Halkın yüreğine, bilincine kazınarak ölümsüzleşen Pir Sultan Abdal, mücadelesi, felsefesi ile bir ışık olarak bizleri aydınlatmaya, saz tutuşu ise bir mücadele bayrağı olarak ellerimizde dalgalanmaya devam etmektedir.

Ne var ki aradan geçen 400 yıla rağmen Pir Sultan'a ve onun deyişlerine olan tahammülsüz Hızır Paşa Zihniyeti varlığını sürdürüyor. TRT’nin 19 Temmuz 2008 Cumartesi gecesi Sivas’ın Şarkışla ilçesinden yaptığı canlı yayınında bir sanatçımız, Pir Sultan Abdal’a ait olan “Kul olayım kalem tutan ELİNE / Kâtip AHVALİMİ ŞAH’a böyle yaz” türküsünü, “Kul olayım kalem tutan ellere/ Kâtip arzuhalim yaz yâre böyle” biçiminde okumuştur.Bu durum TRT'de ki ŞAH yasağının devam ettiğinin bir göstergesidir.

Alevi çocuklarını zorunlu din dersleri ile asimile etmeye çalışan, Alevi köylerine zorla cami yapan, Alevileri yok sayan zihniyet ALEVİLERİN ŞAHINA KARŞIDA TAHAMMÜLSÜZDÜR. Ramazan ayındaki iftar ve sahur programları ve sayıları her geçen gün artan dini yayınlar ile sünni-hanefi mezhebine hizmet eden, Alevilerin Muharrem ayını görmezden gelen Devletin resmi televizyon kanalı TRT'yi kınıyoruz.

Hınzır paşa zihniyetinin devamı olan AKP tarafından icazet alan TRT'de, PİR SULTAN'ın deyişlerinde ki ŞAH kelimesininin değiştirilerek YAR denmesini kınarken, TRT'yi tüm yurtaşları, inançları, toplumun tüm kesimlerini kapsayacak kamusal, eşit ve adil bir yayın politikası izlemeye çağırıyoruz.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Eyüp Şubesi
Yönetim Kurulu

ALEVİ HABER AJANSI - 4 Ağustos 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.