PSAKD : Fransa Alevi Birlikleri Federasyonu Başkanının Yanındayız

PSAKD : Fransa Alevi Birlikleri Federasyonu Başkanının Yanındayız

BASINA VE KAMUOYUNAAvrupa Konseyi Parlamenter Asamblesi'ne hitap etmek üzere Fransa'nın Strasbourg kentine davet edilen Cumhurbaşkanı Abdullah...

A+A-

BASINA VE KAMUOYUNA

Avrupa Konseyi Parlamenter Asamblesi'ne hitap etmek üzere Fransa'nın Strasbourg kentine davet edilen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Strasbourg'daki "IIiade Kültür Merkezinde", Fransa'daki Dernek ve Federasyon temsilcileri ile birlikte düzenlenen özel toplantının soru cevap bölümünde söz alan Fransa Alevi Birlikleri Federasyonu Genel Başkanı Durak Arslan'ın; 

* Alevilerin inanç merkezleri olan Cemevleri halen yasal bir statüye sahip değildir. Yeni Cumhurbaşkanı olarak Cemevlerinin yasal statüye kavuşması için ne yapmayı düşünüyorsunuz? 

* Oluşturulan yeni Anayasa da katılımcılığın sağlanması çerçevesinde Alevilerinde görüşlerine baş vuracak mısınız? 

* Almanya'da ırkçılar tarafından Sollingen'de Türk oldukları için yakılan masum insanların anısına Alman Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ı tarafından açılışı yapılan bir anıt yapıldı ve yakılan evler müzeye dönüştürüldü. Sivas katliamında kalleşçe yakılan canların yakıldığı Madımak otelinin, et lokantası yerine, Almanya'nın Sollingen kentinde bulunan Türk Evi gibi müze haline getirilerek yaşanan acı olayların bu şekilde unutulmayacağını düşünüyoruz. Siz Madımak'ta yakılan 35 aydın, entellektüel ve sanatçı için ne yapmayı düşünüyorsunuz»

sözlerine karşılık, salonda bulunan kendilerini Milli Görüşçü ve Ülkücü olarak belirten grubun, Federasyonumuzun Genel Başkanı Durak ARSLAN’a karşı gösterdikleri tavrı ve saldırıyı nefretle kınıyoruz.

Saldırıyı tüm Alevilere ve onların temsilcisi olan tüm kurumlarımıza yapılmış sayıyoruz. Bu saldırının bir dönem kendilerinin de milli görüşçü olduğunu bildiğimiz ve şu anda tarafsız olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Abdullah GÜL’ün huzurunda yapılmış olmasının, bu kesimlerin aldıkları cesaretin sonucu olduğunu düşünüyoruz. Sayın Abdullah GÜL’ün sorunu geçiştirmeye yönelik tavrını, Cumhurbaşkanının korumalarının da bu saldırıda taraf olmasını, biz Aleviler açısından yaşamın ne kadar zor olduğunun ve devletin vatandaşları arasındaki tarafsızlığını yitirdiğinin de göstergesi olmuştur. Sivas katliamı sonrası, katliamı yapan kişilerin avukatlığını, Sayın GÜL’ün de içinde olduğu  Refah Partisi’nin Adalet Bakanlığını da yapan Şevket Kazan’ın yaptığını unutmadığımızı belirtmek istiyoruz.

Bu taleplerin hepsini yıllardır kendi ülkemizde savunuyor ve her koşulda devlete, siyasi partilere ve iktidarlara raporlar halinde sunuyor, sunmağa da devam edeceğiz.

Farklılıklara tahammül edemeyen ve yok sayan, insanları yakmakla övünen bir anlayışı nefretle kınadığımızı tekrar belirtirken, “dönen dönsün ben dönmezem yolumdan” diyen Pir Sultan Abdal’ın bilinci, direnci ve inancıyla mücadelemize devam edeceğimizi belirtmek istiyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur. 04.10.2007

Kazım GENÇ
PSAKD Genel Başkanı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.