PSAKD Gaziosmanpaşa Şubesinden Örnek Çalışma

PSAKD Gaziosmanpaşa Şubesinden Örnek Çalışma

PSAKD Gaziosmanpaşa Şubesinden Örnek ÇalışmaPir Sultan Abdal Kültür Derneği Gaziosmanpaşa Şubesi 2 Temmuz 1993'te Madımak Otelinde...

A+A-

PSAKD Gaziosmanpaşa Şubesinden Örnek Çalışma

PSAKD Gaziosmanpaşa Şubesinden Örnek Çalışma

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Gaziosmanpaşa Şubesi 2 Temmuz 1993'te Madımak Otelinde gerici-faşist güçler tarafından katledilen canların anısını yaşatmak ve katliamlara karşı bilnci sürekli diri tutmak için örnek bir çalışmaya imza attı.

PSAKD Gaziosmanpaşa Cemevinde bulunan kullanım alanlarına Sivas Şehitlerinden Asım BEZİRCİ, Hasret GÜLTEKİN ve Muhlis AKARSU'nun adları verildi. Cemevinde bulunan Kütüphaneye "ASIM BEZİRCİ KÜTÜPHANESİ", Bağlama Odasına "HASRET GÜLTEKİN BAĞLAMA KURSU" ve Konferans Salonuna "MUHLİS AKARSU KONFERANS SALONU" isimleri verildi.

Konu hakkında görüştüğümüz PSAKD Gaziosmanpaşa Şube Başkanı Cemsi ONUK yaptığı açıklamada şunları söyledi; "2 Temmuz 1993'te tarihte eşi benzeri görülmemiş bir vahşet örneği devletin kolluk güçlerinin gözleri önünde Sivas'ta sergilenmiştir. Sivas'ta Laik ve demokratik düzene, Cumhuriyete ve Atatürk'ün ortaya koyduğu çağdaş değerlere düşman olan karanlık güçler bir katliam yaptılar. Aradan 15 yıl geçti. Ama gericilerin tüm çabalarına rağmen bu katliam unutulmadı. Sivas'ta katledilen canlarımızı her yıl artan bir sayıyla anıyoruz. Anmaya da devam edeceğiz. Dinsel gericiliğin yaşamımızı kuşattığı şu günlerde gerici ve karanlık güçlerin asıl amaçlarını anlamak için Sivas'ı unutmamak ve unutturmamak gerekiyor. Biz de bu amaçla Cemevimizde bulunan Kütüphane ve Konferans Salonu gibi alanlara Şehitlerimizin adlarını verdik. Onların anısını sonzuza kadar yaşatacağız."

PSAKD GYK Üyesi ve Gaziosmanpaşa Şube Sektereti Hıdır ÇAM ise şunları söyledi; "Cemevimize hergün yüzlerce insan geliyor. Cenazesini kaldırmak için gelen, Cem törenleri için gelen, toplantı ve paneller için gelen yüzlerce insan, cemevimizi geziyor. İstedik ki cemevimizin ortak kullanım alanlarına Sivas Şehitlerimizin isimlerini verelim. Buraya gelen insanlarımıza Sivas Katliamını anlatalım, Şehitlerimizi analım, yad edelim. Anılarını yaşatalım. Bu katliamı gencinden yaşlısına herkese anlatalım. Sivas'ların bir daha yaşanmaması için bilinçlenelim, gençlerimize bu bilinci aktaralım. İşte bu düşüncelerin sonucunda bu çalışma ortaya çıktı. Dilerim tüm cemevlerimizde benzer çalışmalar yapılır. Biz üç şehidimizin ismini verebildik. Diğer cemevlerimizde benzer bir çalışmayla Sivas Şehitlerimizin isimlerini yaşatabilir."

ALEVİ HABER AJANSI ÖZEL HABER - 24 Mayıs 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.