PSAKD: Gelin hepimizi işaretleyin; Aleviyiz, korkmuyoruz, boyun eğmiyoruz!

PSAKD: Gelin hepimizi işaretleyin; Aleviyiz, korkmuyoruz, boyun eğmiyoruz!

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Merkezi, Alevilerin evlerine çarpı işareti konulup, Alevi yazılmasına tepki gösterdi.

A+A-

Özellikle AKP iktidarı döneminde artan ve son olarak Yalova’da Alevilerin evlerinin işaretlenmesine tepkiler devam ediyor.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Merkezi (PSAKD), “Gelin Hepimizi İşaretleyin! Aleviyiz! Korkmuyoruz! Boyun Eğmiyoruz!” başlığıyla yazılı bir açıklama yaptı.

“CANLARIMIZIN SONUNA KADAR YANLARINDAYIZ”

“Pir Sultan Abdal Kültür Derneği olarak Yalova’da evleri işaretlenen canlarımızın sonuna kadar yanlarında olduğumuzu belirtiyoruz” diyen dernek şu açıklamayı yaptı:

“Alevilere dönük kapı işaretleme, yazılama ve hakaret içeren bildiriler bırakma gibi tehdit ve gözdağı içeren saldırılara her gün yenileri ekleniyor. Bir yandan canımızı emanet ettiğimiz bir doktor Alevi köylerini haritada işaretlerken bir yandan da Yalova Bağlarbaşı Mahallesi’nde 5 Alevi ailenin evlerinin duvarları işaretlendi.

“BU YAŞANANLAR MÜNFERİT SALDIRILAR DEĞİL”

Bizler Aleviler olarak daha önce defalarca aynı şekilde işaretlemelerle ve tehdit içeren yazılamalarla hedef gösterildik. Her defasında yetkililer “çocuklar yapmıştır” “bunlar münferit olaylardır” “yapan kişinin akli dengesi bozuktur” gibi ciddiyetten uzak, saldırıların üstünü kapatmaya dönük yaklaşımlarla hareket etmişlerdir. Ancak bizler bu yaşananların münferit saldırılar olmadığının farkındayız.

“KATLEDENLER VE ONLARIN AVUKATLARI ÖDÜLLENDİRİLDİ”

Devletin en üst yetkilileri tarafından defalarca ayrımcılık, ötekileştirme ve nefret içeren söylemlere maruz kaldık. Maraş’ta, Çorum’da ve Sivas’ta Alevileri katledenler ile onların avukatları çeşitli şekillerde ödüllendirildiler. Alevilere dönük olarak devlet tarafından uygulanan sistematik bir ayrımcılık, ötekileştirme ve asimilasyon projesi bütün hızıyla devam etmektedir. O yüzden Yalova’da yaşanan bu saldırı tesadüfi bir saldırı olmayıp sistematik bir asimilasyon ve yok etme politikasının bir yansımasıdır.Bizler yüzlerce yıldan beri hiçbir tehdide, saldırıya, baskıya ve katliama boyun eğmedik. İnancımızdan, kültürümüzden ve kimliğimizden vazgeçmedik. Bundan sonra da ne pahasına olursa olsun vazgeçmeyeceğiz.

“BASKILAR BİZİ YILDIRAMAZ”

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği olarak Yalova’da evleri işaretlenen canlarımızın sonuna kadar yanlarında olduğumuzu belirtiyoruz ve tüm canlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Baskılar bizi yıldıramaz! (HABER MERKEZİ)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.