PSAKD gençliği Maraş katliamını lanetledi

PSAKD gençliği Maraş katliamını lanetledi

PSAKD gençliği Maraş katliamını lanetledi  KARTAL (14.12.2008)- Pirsultan Abdal Kültür Derneği Kadıköy Şubesi gençlik komisyonu dernek binasında bugün...

A+A-

PSAKD gençliği Maraş katliamını lanetlediPSAKD gençliği Maraş katliamını lanetledi 

KARTAL (14.12.2008)- Pirsultan Abdal Kültür Derneği Kadıköy Şubesi gençlik komisyonu dernek binasında bugün düzenlediği etkinlikle Maraş katliamını lanetledi “Unutmadık unutturmayacağız” dedi.

PSAKD Kadıköy Şubesi gençlik komisyonu dernek binasında düzenlediği etkinlikle Maraş, Çorum, Sivas ve Gazi katliamlarında gerçek adaletin yerini bulması için mücadeleye çağırdı.

23-24 Aralık 1978 tarihinde gerçekleşen Maraş katliamının 30. yılında düzenlenen etkinliğe konuşmacı olarak Türkiye 78'liler Girişimi dönem sözcüsü Celalettin Can ve PSAKD eski genel sekreteri İbrahim Karakaya katıldı.

Adana mitingine çağrı

Yüzü aşkın kişinin katıldığı etkinlik Maraş katliamıyla ilgili sinevizyon göterimi ve şehitler adına yapılan saygı duruşuyla başladı. Gençlik komisyonu adına yapılan açılış konuşmasının ardından katılımcılar söz aldı. PSAKD Başkanı Feti Bölükgiray anmanın anlam ve önemine değindi. Devletin elindeki gizli belgelerin çıkartılmasını ve başta Abdülkadir Aksu olmak üzere tüm sorumluların cezalandırılması gerektiğini ifade etti. Maraş Katliamıyla ilgi 21 Aralık'ta Adana'da yapılacak bölgesel mitinge çağrı yaptı.

Celalettin Can ise konuşmasında, katliamların etnik köken veya inançların birbirine düşürülerek yapıldığını belirtti. Bu katliamlarla ilgili dosyaları topladıklarını, suç duyurusunda bulunduklarını ve bu katliamların hesabı soruluncaya kadar mücadele edeceklerini ifade etti. Can, Maraş Katliamının aydınlatılması ve unutturulmaması için ellerinden gelen bütün imkanlarla çalışmalar yapacaklarını dile getirdi. Can konuşmasını gerçek tarihin gelecek kuşaklara aktarılması gerektiğini vurgulayarak bitirdi.

Hesaplaşmadan adalet yerini nasıl bulacak?

İbrahim Karakaya, hiçbir katliamın devletin bilgisi dışında gerçekleşmediğini ve gerçekleşemeyeceğine vurgu yaparak “Dönemin suçlularının bizden özür dilemesinin bir anlamı yoktur. Bunun hesabının verilmesi, sorumluların yargılanması, hak ettikleri cezaların verilmesi lazımdır” dedi. Şimdiye kadar birçok katliamın gerçekleştiğini söyleyen Karakaya, hak arama mücadelesinin düşük olmasından kaynaklı hepsinin katliamların aydınlatılmadığını, sümen altı edildiğini belirtti. Katliamcı zihniyetin hala yaşadığını söyleyen Karakaya, “Katliamın sorumluları MİT, MHP, kontrgerilla ve dönemin başbakanı Bülent Ecevit'tir. Hiçbiri bununla hesaplaşmadı. Peki hesaplaşma olmazsa gerçek adalet yerini nasıl bulacak?” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Etkinlik PSAKD gençliği tarafından yapılan müzik dinletisiyle son buldu.

ATILIM - 14 Aralık 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.