PSAKD  Genele Merekezi: Hızır Aşkına Ayağa Kalkın!

PSAKD Genele Merekezi: Hızır Aşkına Ayağa Kalkın!

‘‘Aleviliğin bir aklı vardır. O akıl canlı olan herşeye, iyilik yapmayı/ üretmeyi öğretir. Biz yaşatacağız,biz geleceğimize de inancımıza da doğamıza da sonuna kadar sahip çıkacağız.

A+A-

 

 AKP iktidarının emekçi insanımıza, doğamıza yönelik uygulmaya soktuğu talan ve katliamına politikasına karşı tepkiler çığ gibi büyüyor.

‘‘ BİZ DOĞA’NIN YARATICI GÜCÜNÜN BİLİNCİNDEYİZ ‘‘

Toplumun her kesimi gibi, Alevilerde insan, doğaya ve dağadaki her şeye düşman olan bu politiklara tepkililler. Bu bağlamda bir tepki de PSAKD Genel Merekezi’nden geldi. PSAKD Genel Merkezi‚‘‘ Hızır aşkına ayağa kalkın‘‘ başlığıyla yazılı bir açıklma yaparak yaşanan doğa katliamına şu ifadeleri kullanarak tepki gösterdi:

‘‘Fabrikalarımızı,derelerimizi,yollarımızı,limanları ve dağlarımızı sattılar.
Aldığımız nefesi ve oksijenimize varana kadar sattılar, talan ediyorlar.
AKP'nin rant hırsı ülkemizi cehenneme çevirdi. Bu iktidar sadece insana ve insanlığa değil tüm canlılara ve doğaya zarar veriyor. Şehirdeki emekçiye'de ormandaki ceylana da düşmanlar. Biz doğanın yaratıcı gücünün bilincindeyiz. Onun Hakk'ın ta kendisi olduğuna inanıyoruz.‘‘

‘‘YERYÜZÜNDEKİ TÜM CANLILARIN TOPLAMIDIR HAKK…‘‘

 ‘‘ Yeryüzündeki tüm canlıların toplamıdır Hakk...‘‘ denilen açıklmanın davamında,  Alevilerin doğaya bakışlarına ve verdikleri önem ilişkin şu ifadeler yer verildi:
Bizim inancımızda cana kıymak en ağır ve asla affedilmez bir suçtur.Yaş kesmek baş kesmekle birdir.
İnsanlığın ortak miraslarından Hasankeyf'de,Munzur vadisinde ve şimdide Kazdağlarında yapılan yalnızca katliam değil soykırımdır. Artık bu çıldırmışlığı bu talanı, yani bu iktidarı kesin olarak durdurmak zorundayız.‘‘

‘‘HIZIR AŞKINA HERKESİN BİR DİKİLİ AĞAÇ OLSUN…‘‘

 Açıklamada doğayı koruyup savunma mücadelesinin önemine ilişkin şunlar ifade edildi: ‘‘Aleviliğin bir aklı vardır. O akıl canlı olan herşeye, iyilik yapmayı/ üretmeyi öğretir. Biz yaşatacağız,biz geleceğimize de inancımıza da doğamıza da sonuna kadar sahip çıkacağız.
Başta kazdağları olmak üzere ülkemizin talan edilmesine sessiz kalmayalım.
Başka Munzur yok
Başka Hasankeyf yok
Başka Kazdağları da yok.!
Hızır aşkına, herkesin bir dikili ağacı olsun...‘‘

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.