PSAKD Hakaret İçerikli Diziye Tepki Gösterdi

PSAKD Hakaret İçerikli Diziye Tepki Gösterdi

PSAKD Basın Açıklaması : Tatort adlı dizi yayından kaldırılmalıdır! Alman Hükümeti ve ARD televizyonu yetkilileri Alevi toplumundan derhal...

A+A-

PSAKD Hakaret İçerikli Diziye Tepki GösterdiPSAKD Basın Açıklaması : Tatort adlı dizi yayından kaldırılmalıdır!

Alman Hükümeti ve ARD televizyonu yetkilileri Alevi toplumundan derhal özür dilemelidir!
       
Tatort adlı dizi yayından kaldırılmalıdır!

Alman ARD – NDR TV Kanalında yayınlanan TATORT adlı dizinin 23 Aralık 2007 tarihli “Wem Ehre gebührt - Namusuma Layık Olmak” adlı bölümünde Alevi  bir babanın öz kızına tecavüz etmesi, tecavüze uğrayan kişinin Sünni olan eniştesine sığınmasının konu edilmesi, yüzyıllardır Alevilere bu yönde atılan iftiraları destekler nitelikte olup, bu durum tüm Alevi toplumunu hem rencide etmiş, hem de son derece üzmüştür.

Aleviler yüzyıllarca yaşadıkları coğrafyada, özellikle de Anadolu’da aşağılanmış, horlanmış, inkar edilmiş, hatta toplu katliamlarla karşı karşıya kalmışlardır.  Anadolu’da ibadet ve inançlarını bu iftiralar ve baskılar nedeniyle gizli bir şekilde sürdüren Alevilerin, bu sefer de Almanya’da böylesine iğrenç bir iftirayla karşı karşıya kalması son derece düşündürücü, bir o kadar da üzücü ve utanç vericidir. 
 
Toplumumuzun Osmanlı’da ve Anadolu’da yüzlerce yıl karşı karşıya kaldığı  “mum söndü”, “Alevilerin kestiği yenmez” ve benzeri iftiraları çağrıştıran bu iğrenç saldırı, sadece Almanya’da ve Türkiye’de yaşayan Alevileri değil, dünyanın tüm ülkelerinde yaşayan Alevileri üzmüştür. 

Söz konusu dizinin durdurulması için yapılana başvuruların dikkate alınmamış olması, bu iftira olayının basit bir senaryo hatası veya senaristin bilinçsizliği olarak lanse edilmeye çalışılması ve kabul edilmesi asla olanaklı değildir. ARD Televizyonunun Almanya’nın devlet kanallarından birisi olması nedeniyle bu durum Alman hükümetini de ilgilendirmektedir. Bu sorumluluk sadece Televizyon kanalı ile ilişkilendirilemez. 
 
Dünyanın çeşitli ülkelerine çağdaşlık ve inançlar karşısında saygılı olduklarını iddia eden Alman hükümeti ve ARD – NDR Televizyonu yetkililerinin derhal Alevi toplumundan özür dilemesi ve söz konusu diziyi yayından kaldırmalarını talep ediyoruz. 26.12.2007

Av. Kazım Genç
Genel Başkan

PİR SULTAN ABDAL KÜLTÜR DERNEĞİ
GENEL MERKEZ
PIR SULTAN ABDAL CULTURAL ASSCIATION ORGANIZATION

Ziya Gökalp Cad.No: 16/15 Kızılay – Ankara
Tel : (0312) 433 50 54 - 430 84 10    Fax : (0312)  435 12 61
Web :
www.pirsultan.net       
e-mail :

<!--

var prefix = 'ma' + 'il' + 'to';

var path = 'hr' + 'ef' + '=';

var addy7900 = 'pirsultanabdal' + '@';

addy7900 = addy7900 + 'mynet' + '.' + 'com';

var addy_text7900 = 'pirsultanabdal' + '@' + 'mynet' + '.' + 'com';

( '' );

7900 );

( '' );

//-->n

<!--

( '' );

//-->

<!--

( '' );

//-->

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.