PSAKD: Helikopterlerinizi Canlarımızın Üzerinden Çekin!

PSAKD: Helikopterlerinizi Canlarımızın Üzerinden Çekin!

PSAKD: Helikopterlerinizi Canlarımızın Üzerinden Çekin!PSAKD İSTANBUL ŞUBELERİNDEN ORTAK BASIN AÇIKLAMASI PSAKD İstanbul Şubeleri,...

A+A-

PSAKD: Helikopterlerinizi Canlarımızın Üzerinden Çekin!PSAKD: Helikopterlerinizi Canlarımızın Üzerinden Çekin!

PSAKD İSTANBUL ŞUBELERİNDEN ORTAK BASIN AÇIKLAMASI

PSAKD İstanbul Şubeleri, 9 Nisan 2011 tarihinde İstanbul’un Sultangazi İlçesinde polisin helikopter desteğinde gerçekleştirdiği operasyon sonucu gözaltına alınarak mahkemece tutuklanan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Sultangazi Şube yönetici ve üyelerinin derhal serbest bırakılmasını istedi. “Helikopterlerinizi Canlarımızın Üzerinden Çekin!” başlıklı Basın Açıklamasını aktarıyoruz:  

“Geçtiğimiz günlerde, öncelikle yoksul ve emekçi mahallelerinde sürdürülen gözaltılar, tutuklamalar, yurdumuzun dört bir yanında ezilenleri hedef alarak yayılmıştır.

Gözaltı ve tutuklamalara baktığımızda nedenleri değil, topluma verilen mesaj anlamlı hale gelmektedir. Özelde 9 Nisan’da Sultangazi’de musahip kurumlarımızdan Sultangazi Özgürlükler Derneği ve mahallemizin şoförü, elektrikçisi, marangozu ve Alevi yol erkânı üzerinden örgütlenme çalışması yapan PSAKD Sultangazi Şube yöneticilerimiz ve üyelerimizden Musa Kesgin, Hüseyin Ördek, Emre Timoçin, Ali Asker Durgun gözaltına alınıp tutuklanmışlardır.

Şube yöneticilerimiz ve üyelerimiz, gece yarıları kar maskeli, uzun namlulu, helikopterli timlerce evleri basılarak, evleri talan edilerek, işkenceyle gözaltına alınmışlardır. Bu uygulama nezdinde tüm Alevi halkına ve muhalif halka gözdağı verilmeye çalışılmıştır. Yani halka ve Alevilere şu denmek istenmiştir.

* Alevi halka yapılan katliamları lanetlemeyin, anmayın, unutturun.

* Telefonlarda sistemi eleştirecek konuşmalar yapmayın.

* Dört kişi bir araya gelip konuşmayın.

* 12 Mart Gazi ve Ümraniye katliamı anmalarına katılmayın.

* 1 Mayıs’a katılmayın. vb.

Kısaca örgütlenmeyin, sistemi eleştirmeyin, hak aramayın diyorlar. Bizler ise tam tersine “bozuk düzende sağlam çark olmaz” diyerek, daha çok örgütlenerek, daha çok birleşerek tüm bu teslim alma politikalarını ve sindirme amaçlı, korku amaçlı gözaltı ve tutuklamaları boşa çıkartacağız.

Bütün ülkede ezilenden yana olan tavrımızı, mağdurdan yana olan duruşumuzu koruyarak tüm canlarımızı bu minvalde mücadele etmeye çağırıyoruz. Bilinsin ki sustukça sıra size de gelecektir.

Tutuklanan Şube Yönetici ve Üyelerimiz Derhal Serbest Bırakılmalıdır.

Tutuklanan Şube Yönetici ve Üyelerimiz Yalnız Değildir.

PSAKD İstanbul Şubeleri

Alevi Haber – 20 Nisan 2011   

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.