PSAKD İnanç Kurulu: Grup Yorum’un talepleri kabul edilmeli, ölüm orucu sonlandırılmalıdır

PSAKD İnanç Kurulu: Grup Yorum’un talepleri kabul edilmeli, ölüm orucu sonlandırılmalıdır

PSAKD İnanç Kurulu, ölüm orucunda olan Grup Yorum üyelerinin durumuna ilişkin "İnsanı ve doğayı merkezine almış inancımızın düsturuyla ölümü değil, yaşamı savunmaktayız. Bir an önce açlık

A+A-

Grup Yorum üyelerinin ölüm orucu devam ederken İçişleri Bakanlığı ile görüşen insan hakları savunucularından oluşan bir heyet, yetkililerin “açlık grevinin sonlandırılması halinde taleplerin değerlendirileceğini” ilettiğini aktardı. 

“ALEVİ İNANCI 72 MİLLETE BİR NAZARDA BAKAR, YAŞAM HAKKINI KUTSAL SAYAR”

Neşet Ertaş’ın “Nerede bir türkü söyleyen görürsen korkma yanına otur. Çünkü kötü insanların türküleri yoktur” sözüyle başlayan açıklamada şunlara yer verildi:

“Yıllardır halkın dertlerini, sevinçlerini, özlemlerini dile getiren tüm ozanlar gibi bedel ödeyen Grup Yorum üyelerinin baskı ve yasakların kaldırılmasıyla ilgili cezaevindeyken başlattıkları süresiz ve dönüşümsüz açlık grevlerini tahliye olmalarına rağmen evlerinde sürdürmektedirler. Bunun dışında sağlık durumu oldukça ciddi olan Mustafa Koçak’ın yasal ve meşru talebi olan Adli Tıp kurumuna sevki ve Adli Tıp Kurumunun vereceği rapor doğrultusunda (mevcut hali ile hapishanede kalamayacağı göz önüne alınarak) tahliye edilmesi ve dava dosyasının adil yargılanma ilkeleri doğrultusunda ele alınması isteği belirtilmiştir. Alevi inancı her nereye bakarsan hakkı görürüm ilkesiyle 72 millete bir nazarda bakar. Yaşam hakkını kutsal sayar.”

“İNANCIMIZIN DÜSTURUYLA ÖLÜMÜ DEĞİL, YAŞAMI SAVUNMAKTAYIZ”

“Evlere hapsolduğumuz bugünlerde birbirimizin Hızırı olmak zorundayız” denilen açıklamanın devamında  “sağlık ve yaşam hakkının korunması, adil yargılanma haklarının yerine getirilmesi, konserlerin yasaklanmaması 21. Yüzyıla girerken tartışılmaması gereken insan haklarıdır. Milattan önceki ifadelerden daha geride olmayı bu ülke hak etmemektedir” denildi.

Son olarak Thales’in “bir ülkenin türkülerini yapanlar, kanunlarını yapanlardan daha değerlidir” sözüne atıf yapılan açıklamada “Ülkemizin ve dünyanın içinde bulunduğu durumdan ancak toplumsal paylaşım ve dayanışmayla çıkabiliriz. İnsanı ve doğayı merkezine almış inancımızın düsturuyla ölümü değil, yaşamı savunmaktayız. Bir an önce açlık grevlerinin sonlandırılması ayrıca meşru taleplerin karşılanmasını istediğimizi tüm kamuoyuna açıklıyoruz” denildi.

(HABER MERKEZİ)

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.