PSAKD İstanbul Şubeleri 18 Ekim'de Taksim'de

PSAKD İstanbul Şubeleri 18 Ekim'de Taksim'de

PSAKD İstanbul Şubeleri 18 Ekim'de Taksim'dePSAKD İSTANBUL ŞUBELERİ TOPLANDI : 18 EKİM CUMARTESİ TAKSİMDEYİZ...  Alevilerin Büyük...

A+A-

PSAKD İstanbul Şubeleri 18 Ekim'de Taksim'dePSAKD İstanbul Şubeleri 18 Ekim'de Taksim'de

PSAKD İSTANBUL ŞUBELERİ TOPLANDI : 18 EKİM CUMARTESİ TAKSİMDEYİZ... 

Alevilerin Büyük Ankara Yürüyüşü için PSAKD İstanbul Şubeleri çalışmalarına başladı. Yapılan Eşgüdüm Toplantısında Büyük Ankara Yürüyüşü öncesinde 18 Ekim 2008 Cumatesi günü saat 13:30'de Taksim Tramvay Durağında geniş katılımlı bir basın açıklaması yapılması ve sonrasında Galatasaray Lisesine kadar yürünmesi kararı alındı.

BASINA ve KAMUOYUNA

Alevi Bektaşi Federasyonu 9 Kasım 2008 gününde Ankara da Ülke çapında gerçekleştirilecek geniş katılımla büyük bir miting gerçekleştirecektir.

Mitinge ABF ‘nin en büyük bileşenleri Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Hacı Bektaşi Veli Derneği ve Vakıfları bulundukları il ve ilçelerde 9 kasım 2008 Pazar gününe kadar mitingin kitlesel katılımla gerçekleşmesi için, belirledikleri kampanya doğrultusunda çalışmalar yapacaklardır.

7 Kasım Cuma akşamı İstanbul’dan Ankara’ya otobüslerle sembolik yürüyüş gerçekleştirilecek, 8 Kasım Cumartesi akşamı onlarca adet otobüs ücretsiz olarak önceden tespit edilecek noktalardan hareketle 9 kasımda Ankara Sıhhiye Mmeydanındaki Mitinge katılım sağlanacak.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği İstanbul Şubeleri olarak 11 Ekimde Pendik şubemizde gerçekleştirdiğimiz Eşgüdüm kurulu toplantısında alınan karar doğrultusunda, Büyük Ankara Yürüyüşü için 18 Ekim 2008 cumartesi günü saat 13:30 ‘da Taksim Meydanı Tramvay Durağında geniş katılımlı bir basın açıklaması yapılacaktır. Daha sonra Tramvay durağından Galatasaray Lisesinin önüne kadar yürüyerek “Alevilerin Büyük Ankara Yürüyüşü” hakkında açıklayıcı bilgiler içeren el ilanları dağıtılacaktır.

Başta Demokratik kitle örgütleri, Sivil toplum kuruluşları olmak üzere siyasi partiler, Köy ve yöre dernek temsilcilerini basın açıklamasına çağırıyoruz.

  • ZORUNLU DİN DERSİ KALDIRILSIN.
  • MADIMAK OTELİ MÜZE OLACAK.
  • DİYANET İŞLERİKALDIRILSIN.
  • CEMEVLERİ YASAL STATÜYE KAVUŞSUN.

PSAKD İstanbul Şubeleri Eşgüdüm Kurulu adına
GYK Kültür Sanat Sekreteri
Feti BÖLÜKGİRAY

www.pirsultan.net - 16 Ekim 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.