PSAKD İstanbul Şubeleri 2 Temmuz Çalışmalarına Başladı

PSAKD İstanbul Şubeleri 2 Temmuz Çalışmalarına Başladı

PSAKD İstanbul Şubeleri 2 Temmuz Çalışmalarına Başladı    Pir Sultan Abdal Kültür Derneği İstanbul Şubeleri Eşgüdüm...

A+A-

PSAKD İstanbul Şubeleri 2 Temmuz Çalışmalarına BaşladıPSAKD İstanbul Şubeleri 2 Temmuz Çalışmalarına Başladı   

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği İstanbul Şubeleri Eşgüdüm Kurulu Toplantısı 17 Mayıs 2008 tarihinde PSAKD Ümraniye Şubesinde gerçekleşti. PSAKD İstanbul Şubeleri, 2 Temmuz Sivas katliamının 15.yıldönümünde, 2 Temmuz 2008 Çarşamba günü İstanbul Kadıköy Meydanında Miting yapma kararı aldı.  

Konuya ilişkin PSAKD Kültür Sanat Sekreteri Feti BÖLÜKGİRAY'ın açıklamasını aktarıyoruz;  

2 Temmuz 1993 ‘te Sivas’ta Pir Sultan Abdal Kültür ve Sanat etkinliği gerçekleştirilirken, Irkçı ve Şeriatçı güçler tarafından Devletin gözünün önünde (polisin ve Askerin seyirci kaldığı) bir provakasyon ortamı yaratılmıştır. Günler öncesinden Pir Sultan Abdal Kültür ve Sanat etkinliklerinin Sivas’ta yapılmasına tahammül göstermeyen gerici faşist güçler, Aziz Nesin'i bahane ederek bir katliam gerçekleştirdiler.

2 Temmuz 1993 ‘te etkinliklerin yapıldığı çeşitli alanlara saldırılar gerçekleşmiş ve son olarak Madımak Oteli'nde kalan Aydınlar, Yazarlar, Ozanlar, Şairler, Karikatüristler, Semahçı gençler otelin ateşe verilmesi ile birlikte katledilmişlerdir. Burada 35 can diri diri yakılmıştır. Daha önce Maraş, Çorum, Malatya'da gerçekleştirilen katliamlarda Aleviler ve Solcular hedef seçilmiştir. 2 Temmuz Sivas katliamından sonra, 1995 12 Martta Gazi ve Ümraniye Katliamları gerçekleşmiştir.    

PSAKD İstanbul Şubeleri 2 Temmuz Çalışmalarına Başladı

Sivas’ta 8 saat süre ile Madımak otelini kuşatıp ateşe veren, ırkçı gerici kalabalığa hiçbir müdahale olmadığı gibi Devletin resmi kurumlarında görevli bürokrat ve yöneticiler tarafından, katliamı gerçekleştiren kalabalık cesaretlendirilmiştir.     

Sivas öncesi ve sonrasında gerçekleştirilen katliamların hesabı ortada kalmıştır. Göstermelik yargılamalar sonucu katliamların gerçek sorumluları yargılanmamış olup kamu vicdanı bu açıdan yaralıdır.    

Kahrolsun Laiklik” ,”Cumhuriyet Sivasta kuruldu sivasta yıkılacaktır” sloganları görmezlikten gelinmiş, Aziz Nesin'in sözde tahriki ön plana çıkartılmıştır.    

Bizler, Alevilere yönelik yok etme ve asimilasyon politikalarına, çağdaş demokrat ilerici ve aydın insanlara yönelik tüm katliamları protesto etmek, Sivas ve diğer katliamları Unutmamak - Unutturmamak için her yıl olduğu gibi bu yılda 2 Temmuz 2008 ‘de Kadıköy’de miting yapacağız. Şubelerimizce oluşturulan Miting Tertip Komitesi önümüzdeki hafta ilgili makamlara başvuru yapacaktır. Mitingin Kitlesel olması için Demokratik kitle örgütlerine, Sivil toplum kuruluşlarına, Siyasi partilerimize, Alevi kurum ve kuruluşlarına, Sendikalara, Köy ve yöre derneklerine kitlesel katılım ve destek çağrımız olacaktır. Miting organize çalışmalarımız devam ediyor olup, gelişmeler hakkında kamuoyu bilgilendirilecektir.

PİR SULTAN ABDAL KÜLTÜR DERNEĞİ İSTANBUL ŞUBELERİ ADINA

Feti BÖLÜKGİRAY
GYK Üyesi ve Kültür ve Sanat Sekreteri
Kadıköy Şube Bankanı
www.pirsultankadikoy.org

ALEVİ HABER AJANSI - 18 Mayıs 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.