PSAKD İSTANBUL ŞUBELERİ : ”TUTUKLANAN TÜM CANLARIMIZ DERHAL SERBEST BİRAKILSIN”

PSAKD İSTANBUL ŞUBELERİ : ”TUTUKLANAN TÜM CANLARIMIZ DERHAL SERBEST BİRAKILSIN”

Bizler PSAKD İstanbul şubeleri olarak haksızca tutuklu bulunan tutuklularımızın derhal serbest bırakılması istiyoruz”denildi.

A+A-

AH- PSAKD  İstanbul  Şubelerı yazılı bir açıklma yaparak iktidara alevi tutukları derha serbest bırkmma çağrısından bulundu. ” Yakın tarihte genel secimler ile Yerel secimler süreci yasadik. AKP hukumeti secimler sürecinde tekrar iktidarda kalmak için her türlü demokrattık hak ve talep için mücadele edenlere karşı baskı kullandı. Her Demokrattık talep baskı ile bastırıldı. Milletvekilleri başta olmak üzere belediye başkanları Aydınlar, Yazarlar, Sanatçılar, Avukatlar ile ezilenden yana siyaset yapan ve haksızlıklara karşı mücadele eden parti ve kurum yöneticileri ile üyeler gözaltına alındı ve tutuklandılar. Bağımsız haber yapan Televizyonlar kapatıldı. Bizler PSAKD İstanbul şubeleri olarak haksızca tutuklu bulunan tutuklularımızın derhal serbest bırakılması istiyoruz”denildi.

PSAKD İstanbul Şubelerı yazılı bir açıklma yaparak; TV 1 Genel yayın yönetmeni Veli Büyükşahin ve çalışanı Veli Haydar Güleç ‘in 17- 18 -19 Nisan tarihlerinde Silivri’de, Bir önceki dönem PSAKD GYK üyesi olan, geçmişte PSAKD Malatya ve Kartalda Şubelerinde başkanlık görevini üslenerek  Alevi hak eşitliği mücadelesinde aktif bir şekilde yer alan  Songül Tunçdemir’in 22 Nisan‘da Malatya 5.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek olan duruşmalarına kitlesel katılım çağrısı yaptı.  Açıklmanın davamında, davalara ilişkin olarak şunlar kaydedildi:

 
 
PSAKD İSTANBUL ŞUBELERİ : ”TUTUKLANAN TÜM CANLARIMIZ DERHAL SERBEST BİRAKILSIN”
 

”Bu baskı ve tutuklamalarda aleviler ve alevi kurumları ile üyelerde Haksız ve hukusuzca tutuklandılar.Alevilerin kendi lokmaları ile kurdukları TV10 kapatıldı. Bir yıldır Genel yayın yönetmeni Veli BÜYÜKŞAHİN ve çalışanı Veli Haydar GÜLEÇ haksız ve hukuksuzca tutuklu bulunmaktalar. Bu canlarımızın Silivri’de 17-18-19 Nisan’da davaları görülecektir.

PSAKD bir önceki dönem GYK üyeliği yapmış ve aynı zamanda PSAKD Malatya ve kartalda şube başkalığı yapmış olan ve sadece alevi hak mücadelesi yürüttüğü için KHK ile öğretmenlikte atılan Songül Tunçdemir’ın ile uzun süredir alevi hak mücadelesi yürüten Sarıyer’de Şube başkanlığı yapan Zeynep YILDIRIM ile onlarca üyemiz haksız ve hukusuz şekilde tutuklu olarak tutulmaktalar.”

Çağrımızdır!
PSAKD İstanbul şubeleri olarak basta Alevi kurumları olmak üzere demokrasiden yana olan herkesi haksız ve hukuksuz şekilde tutuklanan canlarımıza bizimle birlikte olmaya çağırıyoruz. PSAKD olarak yaptığı çağrıya bizlerde İstanbul’dan önce 17,18,19 Nisanda Silivri’de görülecek davada canlarımızı yalnız bırakmamayı, 22 Nisan’da Malatya’da görülecek davaya katılacağımızı belirtiyoruz.
Bunun için 22 Nisan’da Malatya da görülecek dava için 20 Nisanda Kartal şubemizde araç kaldırılarak Malatya’da olacağız” denildi.

Pir Sultan Abdal Kültür Derenkleri İstanbul Şubeleri

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.