PSAKD K.Maraş Şubesi : Örgütlenmeliyiz, bir olmalıyız

PSAKD K.Maraş Şubesi : Örgütlenmeliyiz, bir olmalıyız

Aptallık tekerrürden ibaret Örgütsüz bir hareketin gücü, kontrolsüz bir güç gibi yön ve yol bulmakta zorlanacaktır.Örgütsüz...

A+A-

Aptallık tekerrürden ibaretAptallık tekerrürden ibaret

Örgütsüz bir hareketin gücü, kontrolsüz bir güç gibi yön ve yol bulmakta zorlanacaktır.

Örgütsüz bir hareketin gücü, kontrolsüz bir güç gibi yön ve yol bulmakta zorlanacaktır. Bu halde kontrolsüz bir güce yön vermek haliyle kolay olacaktır. Kontrollü (örgütlü) gücün eline geçen bu kontrolsüz güç dolayısıyla kendi çıkarları doğrultusunda kullanılacaktır.

Tarih boyunca her hareket çeşitli kontrollü güçler tarafından kendi çıkarları doğrultusunda kullanılmıştır.

Alevi ve Bektaşi yolu ve dinamiği de örgütsüzlük ve kontrolsüz güç olmalarından dolayı çeşitli güçler tarafından sağa sola savrulup günümüze kadar bir yol kat etmişlerdir. Tabii ki bu kat edilen yolun sürecinde örgütsüzlüğün ve dağınıklılığın sebebiyet verdiği birçok katledilişler yaşanmıştır. Kültürlerini coğrafyaların, ideolojilerin, tarihi bilgi ve kaynakların yanı sıra insan ve canlıların katledilişleridir bu yolda yaşanılan olumsuz sonuçlar. Toplumların ve tavırların yok oluş sebepleri de tabii ki bu tür katledilişlerdir.

“Tarih tekerrürden ibarettir” olgusu ile yüz yüze sürekli kalmamız bundan ibarettir. Artık öyle bir pozisyona kendimizi sokarız ki “aptallık tekerrürden ibarettir” olgusunu da yaşatmak zorunda kalmaktayız.

Hangi toplum ve hareket olursa olsun, aptallığın tekerrür etmesini engellemek ve önlemek istiyorsa, örgütlülüğü vücudunda yaşatmak zorundadır.

Alevi topluluğunun tarihi, hep tekerrürden ibaret olmaktadır. Bugün “Maraş katliamı”, Sivas Madımak’ta yapılan katliam, Çorum, Kerbela vakası tarihin tekerrürlerinden ibarettir.

Biz de Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Maraş Şubesi Yönetimi olarak artık tarihin böyle korkunç katliamları ve kötü tesadüflerinin tekerrür etmemesi için örgütlülüğü ve birlik olup, diri bir güç olmayı seçtik.

Derneğimizin her yaptığı faaliyet ve etkinlikler K.Maraş’ta hep ilk olma özelliği taşımaktadır. Çünkü bugüne değin örgütlü bir yapı içerisinde, coğrafyamızda yaşayan Aleviler hareket ve tavır sergilememiştir. Genelde yapılan her tavır bireyselliğin dışına çıkamamıştır. Bireysel yapılan her tavır doğal olarak güçsüz olacağından yerini bulamamıştır.

Bugün K.Maraş Narlı beldesinde iki büyük çimento fabrikası ve çöp fabrikası kurulmuştur. Buna karşı çevreye duyarlılık gösteren Alevi vatandaşlar iki çevre örgütü kurarak birlikte  tavır alma ergenliliği göstermişlerdir. Yapılan her eylem, her tavır doğru yerleri bulmaktadır. Zamanla bu kontrollü ve örgütlü güç, bu kurulan fabrikaların o çirkin duvarlarını kemirip, SANKO ve KİPAŞ’ın başına yıkacaktır.

Muzaffer Umurhan
(Pir Sultan Abdal Kültür Derneği
Kahramanmaraş Şube Başkanı)

EVRENSEL - 24 Şubat 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.