PSAKD Kadıköy'de 68 gençlik önderleri anıldı

PSAKD Kadıköy'de 68 gençlik önderleri anıldı

PSAKD Kadıköy'de 68 gençlik önderleri anıldıPir Sultan Abdal Kültür Derneği Kadıköy Şubesi Gençlik komisyonu, geçtiğimiz...

A+A-

PSAKD Kadıköy'de 68 gençlik önderleri anıldıPSAKD Kadıköy'de 68 gençlik önderleri anıldı

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Kadıköy Şubesi Gençlik komisyonu, geçtiğimiz pazar dernek binasında yaptığı etkinlik ile 68 devrimci gençlik önderlerini andı. Etkinlikte Deniz Gezmiş, Mahir Çayan ve İbrahim Kaypakkaya'nın mücadele yaşamının konu alındığı bir sinevizyon gösterimi ve Kemal BÜLBÜL (PSAKD Genel sekreteri), Sennur SEZER (Araştırmacı yazar) Necdet SARAÇ'ın (Yol TV Genel yayın yönetmeni) katıldığı “68 kuşağı ve Türkiye’de sol” konulu panel gerçekleştirildi.

Etkinliğin açılış konuşmasında, Genç kardeşlerimiz devrim ve sosyalizm mücadelesinde yaşamını yitiren devrimcilerin Mayıs ayının katlediliş yıl dönümleri hatırlatıldı. Mayıs şehitlerini anmanın önemine dikkat çekildi. Devrimci önderlerden devralınan mücadele bayrağının yere düşürülmeyeceği vurgulandı.

Sinevizyonun ardından Kemal BÜLBÜL (PSAKD Genel sekreteri), Sennur SEZER (Araştırmacı yazar) ve Necdet SARAÇ (Yol TV Genel yayın yönetmeni) katıldığı “68 kuşağı ve Türkiye’de sol” konulu panele ilgi büyüktü. 68'den günümüze uzanan devrimci eylemler hakkında bilgi verildi. Gençlerimizin Deniz, Mahir ve İbo'yu bağrına bastığını kaydettiler. Gençlik önderlerinin Türkiye devrimci hareketine, siper yoldaşlığını kazandırdığını kaydeden panelistler Deniz, Mahir ve İbrahim’in Türkiye’de devrimci hareketin sembolleri olduğuna değindiler.

Etkinlik, gençlik önderleri anısına söylenen türkü ve marşlarla sona erdi.

KAYNAK : www.pirsultan.net - 21 Mayıs 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.