PSAKD: Kadir Topbaş istifa

PSAKD: Kadir Topbaş istifa

İSTANBUL (04.10.2007)- Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD), Sivas katliamı sanıklarından birinin belediyede çalıştırılmasına tepki...

A+A-

PSAKDİSTANBUL (04.10.2007)- Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD), Sivas katliamı sanıklarından birinin belediyede çalıştırılmasına tepki gösterdi. Dernek, bugün İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde açıklama yaptı, Kadir Topbaş istifasını istedi.

Açıklamada, “Sivas katliamı sanıklarını belediye de çalıştıran Kadir Topbaş istifa” pankartı açıldı. PSAKD Mamak Şube Başkanı Mustafa Karabudak, yaptığı basın açıklamasında, “Devlet göstermelik yargılama sürecini tamamlamış ve katillerine yine sahip çıkmıştır. Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 5 yıldır aranan katliam sanığını memur olarak işe alıp 3 yıl çalıştırmıştır. Bunu yaparak hem mahkemeyi yanıltmış, hem de devlet kademesinde çalıştırıp devletin kasasından maaş vermiştir” dedi.

Hüseyin Karababa ise, Madımak şehit aileleri adına yaptığı konuşmada, “2 yıl önce burada bir cani yakalandı. Ben kaç tane dilekçe verdim, açıklama istedim. Burada çalışanların geçmişe dair GBT'lerini istedim. Ama bir yanıt alamadım. Sadece TMŞ polisleri, evime gelip gitmeye başladılar. Katliam sanıkları kaçtı, kaçırıldı. Yargılanmadılar. Beni taciz ve tehdit ediyorlar. Burada üç cani daha çalışıyor. Sabrımızı zorlamasınlar. Topbaş, çıkıp açıklama yapsın. Bizi yasadışı yollara sevk etmesin. Bizim vergilerimizle katillere maaş ödeniyor. Onlar bir yanıt vermezse biz yapacağımızı biliyoruz” dedi.

Açıklamada, “Madımak otel olsun”, “Sivas katilleri yargılansın”, “Kadir Topbaş istifa” sloganları atıldı.

ATILIM

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.