PSAKD Keçiören Şubesi açıldı

PSAKD Keçiören Şubesi açıldı

PSAKD Keçiören Şubesi açıldı PİR Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Keçiören Şubesi, düzenlenen bir törenle...

A+A-

PSAKD Keçiören Şubesi açıldıPSAKD Keçiören Şubesi açıldı

PİR Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Keçiören Şubesi, düzenlenen bir törenle açıldı. Açılışa katılan Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Ali Balkız, AKP’nin açılıma Anayasa’dan başlaması gerektiğini söyledi.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Keçiören Şubesi, önceki gün düzenlenen törenle açıldı. Keçiören 19 Mayıs Mahallesi’nde yapılan açılışa, aralarında Alevi Bektaşi Federasyonu, Eğitim Sen Ankara 3 No’lu Şube, Ankara 78’liler Derneği, Keçiören Dayanışma Evi, DTP, EMEP, ÖDP ve CHP’nin de bulunduğu çok sayıda demokratik kitle örgütü ve siyasi parti temsilcisi de katıldı. Keçiörenlilerin de yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe, yerel sanatçılar ezgileri ile katıldılar.

Açılışta konuşan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Keçiören Şube Başkanı Hasan Cem Yılmaz, derneklerinin tüm ezilen halkların yanında olmak, dayanışmayı büyütmek, barış ve kardeşlik içinde yaşamak için kurulduğunu belirtti.

Diyanet’in lağvedilmesi, zorunlu din derslerinin kaldırılması, Alevi köylerine cami yapılmaması taleplerini dile getiren Yılmaz, tüm Keçiörenlileri 8 Kasım’da düzenlenecek Alevi mitingine katılmaya çağırdı.

AÇILIMA DARBECİLER VE ANAYASA’DAN BAŞLANMALI

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız, Alevilerin taleplerinin gerçekleşmesi için Anayasa değişikliği gerektirdiğini belirtti. Darbelere karşı olduğunu söyleyen bir iktidarın öncelikle 12 Eylül darbecileri ile hesaplaşması gerektiğini dile getiren Balkız, “AKP açılıma darbecilerden ve Anayasa’dan başlamalıdır” dedi.

Balkız, “Alevilerin tarihsel mirası; haksızlığa, eşitsizliğe, sömürüye karşı çıkmaktır. Aleviler işçidir, işsizdir, yoksuldur, öğrencidir; sağlığa, eğitime, barınmaya ihtiyaçları var. Bunlar da ancak sınıf mücadelesi ile elde edilebilecek olanaklardır. Kaldı ki, demokrasi ve laiklik mücadelesi sınıf mücadelesi ile iç içe geçmiştir. Biri olmadan diğeri olamaz” diye konuştu. Açılış, Güzelşah ve Oğuz Boran’ın verdiği konserlerle tamamlandı.

Ankara/EVRENSEL - 2 Kasım 2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.