PSAKD, 'Madımak' Duyarlılığına Teşekkür Etti

PSAKD, 'Madımak' Duyarlılığına Teşekkür Etti

PSAKD, 'Madımak' Duyarlılığına Teşekkür EttiPir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Seketeri Kemal Bülbül, Madımak Katliamının...

A+A-

PSAKD, 'Madımak' Duyarlılığına Teşekkür EttiPSAKD, 'Madımak' Duyarlılığına Teşekkür Etti

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Seketeri Kemal Bülbül, Madımak Katliamının 15. yıldönümünde düzenlenen anma etkinliklerine destek veren ve Madımak Otelinin bir "Utanç Müzesi" olması konusunda duyarlılık gösteren aydınlara, yazarlara, sanatçılara, sendikacılara, siyasi partilere ve demokratik kitle örgütlerine teşekür ederek mücadelemiz sürecek mesajı verdi. 2 Temmuz'un tıpkı 1 Mayıs, 8 Mart gibi "Evrensel" bir gün olması talebini dile getiren PSAKD Genel Sekreteri Kemal Bülbül'ün açıklamasını aktarıyoruz: 

BASINA ve KAMUOYUNA

33 Canımızın Pir Sultan Abdal ile buluşmasından bu yana 15 yıl geçti. Onlar Pir Sultan Abdal’a yoldaş oldular. Pir Sultan Abdal’ı Yol Ulusu bilen bizlerin artık 34 Pir Sultan Abdal’ı var. Onlar Pirimizde Can, Canımızda Pir oldular. Yolumuza ışık oldular, tıpkı “Enel Hak” diyerek zamanın bağnaz karanlığını geçmişten geleceğe aydınlatan Hallacı Mansur gibi, “Kah çıkarım gök yüzüne seyreylerim alemi, Kah inerim yer yüzüne alem seyreyler beni.” Diyerek bağnazlık kuşatmasını yerle bir eden ve insanlık için “Enel Aşk” payesine ulaşan Nesimi gibi Yol Ulumuz oldular.

Alevilerin ve Türkiye’de demokrasiye, özgürlüklere inanmış, bu uğurda mücadele yürüten her kim var ise onların bu katliamı unutması olası değildir. Bu nedenle 15 yıldır her 2 Temmuz’da Canlarımızı andık, bu katliamı lanetledik. 15 Yıldır Madımak’ın, insanlığın böylesi bir katliamdan utanç duyacağı bir müzeye dönüştürülmesi için mücadele yürüttük, bu mücadeleyi yürütmeye devam edeceğiz. Kamuoyunun şunu bilmesini istiyoruz Pir Sultan Abdal Kültür Derneği olarak Madımak’ın müze olması ile bu uğurdaki mücadelemiz bitmeyecek. Biz dernek olarak Türkiye’de çoğulcu, katılımcı demokrasinin gerçekleştiği; Alevi Kültür ve felsefesinin yasal demokratik ortamda yaşam bulduğu, dillerin, kimliklerin ve emeğin özgürleştiği bir Türkiye özlemi için demokratik mücadele yürütüyoruz. Dolayısıyla bize Çorum, Malatya, Maraş, Gazi katliamlarını yaşatanlara, Susurluk’ta, Şemdinli’de, Hrant Dink katliamında resimleri ayan beyan ortaya çıkanlara katliamcı tarihleri ile yüzleşmeyi evrensel hukukun gereklerine göre yaşatana kadar bu mücadelemizi sürdüreceğiz.

15. Yılında Madımak katliamı Türkiye genelinde, Kıbrıs’ta ve Avrupa’da görkemli katılımlarla kınanmış, 33 Canımız anılmıştır. Bütün bu eylem ve etkinliklerde bizimle yol arkadaşı olan bütün kurum ve kuruluşlara, aydın, yazar ve sanatçılara, siyasi parti, sendika, demokratik kitle örgütü genel başkanlarına ve temsilcilerine, 50 Şubemizin değerli başkan ve yöneticilerine yürekten teşekkür ediyor, başta Madımak önünde bizimle birlikte olan dostlarımız olmak üzere tüm etkinliklerimize katılan 500 bini aşkın Cana şükranlarımızı sunuyoruz. 2 Temmuz emek ve demokrasiden yana güçler için ortak bir kimlik ve kültür yaratmıştır. Bu kültürün adı eşitlik, özgürlük ve demokrasidir. Mevcut tablo içinde Pir Sultan Abdal Kültür Derneği olarak, 2 Temmuzun, 1 Mayıs gibi, 8 Mart gibi, 1 Eylül gibi, 21 Mart gibi evrensel bir gün olmasını istememizin haklılığı kanıtlanmıştır.

2008 Yılı Madımak Katliamı’nın 15., derneğimizin 20. kuruluş yılıdır. Tüm şubelerimizle birlikte programlayacağımız etkinlikler ile 20. kuruluş yıl dönümümüzü yakın bir zamanda kutlamaya başlayacağız. Bu kutlama etkinliklerinde basın metninde sıraladığımız temel talepler hep gündemde olacak, etkinliklerimizin ana teması olacaktır. 

KEMAL BÜLBÜL
GENEL SEKRETER

 
ALEVİ HABER AJANSI - 15 Temmuz 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.