PSAKD : Madımak Katliamının üzeri, kebap dükkanı çiçekçiye çevrilerek kapatılamaz

PSAKD : Madımak Katliamının üzeri, kebap dükkanı çiçekçiye çevrilerek kapatılamaz

PSAKD : Madımak Katliamının üzeri, kebap dükkanı çiçekçiye çevrilerek kapatılamaz                      &nbs

A+A-

PSAKD : Madımak Katliamının üzeri, kebap dükkanı çiçekçiye çevrilerek kapatılamazPSAKD : Madımak Katliamının üzeri, kebap dükkanı çiçekçiye çevrilerek kapatılamaz

                              BASINA VE KAMUOYUNA
       
* Madımak Katliamının üzeri, kebap dükkanı çiçekçiye çevrilerek kapatılamaz.

* Mücadelemiz, Madımak oteli katliamlara karşı duruşun anıtı, Sivas Şehitlerinin anılarını da yaşatacak bir müze oluncaya kadar sürecektir.

Son günlerde, 2 Temmuz 1993 tarihinde, kamuoyunun gözleri önünde ve devlet denetiminde, 4.Pir Sultan Abdal Etkinliklerini yapmak üzere Sivas’a gitmiş olan aydın, yazar, sanatçı, şair, semahçılarımız içinde olduğu 35 canımızın katledildiği, Sivas Madımak Oteli’nde bulunan et lokantasının, çiçekçiye dönüştürüleceği yazılı ve görsel medyada yer almaktadır.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği olarak yıllardır, Sivas’ta katledilen canlarımızın aileleri, Alevi – Bektaşı kuruluşları ve Demokratik kamuoyu ile birlikte, otuz beş canımızın katledildiği Madımak Otelinin tümüyle kamulaştırılarak, katledilen otuz beş canımızın anılarının yaşatılacağı bir müzeye dönüştürülmesinin mücadelesini veriyoruz. Bu mücadelemiz Madımak Otel’inin müze olmasına dek sürecektir.
  
Turizm ve Kültür Bakanı Sayın Ertuğrul Günay, her ne kadar Madımak Otelinde et lokantasının bulunmasından iğrendiğini söylemesi sonrası, Devlet Bakanı ve Başbakan yardımcısı Sayın Cemil Çiçek’in Sivas Valisini araması sonrası, et lokantasına ruhsat süresi dolduğunda ruhsatının yenilenmeyerek et lokantasının bulunduğu bölümün çiçekçiye çevrileceği söylenmiş ise de bu yeterli değildir. Kaldı ki otelin müzeye dönüştürülmesi hem Kültür ve Turizm Bakanlığının ve hem de Hükümetin yetkisindedir. Ancak, bu yetkiyi kullanmaları, katliamlara karşı duruşta ve Sivas şehitlerimizin anısını yaşatmakta samimi olmaları geçmektedir. Ancak bizler biliyoruz ki Aleviliği yok sayan, hatta yeri geldiğinde katliamı destekleyen anlayışlar bu yetkilerini kullanmazlar.
   
Her ne kadar bazı malum çevreler bu gerçeği görmezden gelerek, kendi çıkarlarına zarar gelmesin diye sözde birlik mesajları vermeye çalışsalar da bu yaranın öyle kolay iyileşemeyeceğini de bilmeleri gerekir. İçimizdeki bu ateşin üzerine kül atmakla sorun çözülmez. Özetle kimse kendini bu şekilde temize çıkaramaz, aklayamaz. Bu çarpık, gerici anlayışlarla bir sonuç alınamaz.
   
Madımak Otelindeki, et lokantasının kapatılması şüphe yok ki, önemli bir adımdır. On yılı aşkın süredir, verilmekte olan “Madımak Müze olsun” mücadelesinin geldiği önemli bir aşamadır. Ancak Madımak Otelinin müzeye dönüştürülmeden, et lokantasının çiçekçiye dönüştürülerek, Madımak Katliamının geçiştirileceğini sananlar veya bekleyenler, büyük bir yanılgı içindedirler. Bizim mücadelemiz, Madımak Oteli, katliamlara karşı duruşun ve Sivas Şehitlerimizin anısını yaşatacak müze oluncaya kadar sürecektir.   
  
Bütün bu nedenlerle yapılması gereken yaşatılan bu vahşete seyirci kalan, hatta açıklamalarıyla, davranışlarıyla bir anlamda destek olan başta dönemin tüm yetkilileri ile devletin Alevi toplumuna bir özür borcu vardır ve Aleviler bu özrü beklemektedirler.
   
Madımak Oteli’nin bir kısmının çiçekçiye çevrilmesi, Madımak katliamının üzerinin kapatılması olup, Madımak Oteli bir bütün olarak, 2 Temmuz’da katledilen canlarımızın anılarının yaşatılacağı müzeye dönüştürülmesi gerekmektedir. Gerçek barış ancak bu şekilde sağlanır, yaralar ancak bu şekilde sarılır.
    
Mücadelemiz Madımak Oteli’nin müzeye dönüştürülmesine dek sürecektir
   
Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur.12.12.2007
       
Av. Kazım Genç    
PSAKD Genel Başkanı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.