PSAKD Mahzuni Şerif'i Unutmadı

PSAKD Mahzuni Şerif'i Unutmadı

PSAKD Malatya şubesi dernek binasında MAHZUNİ ŞERİF'İ anma etkinliği gerçekleştirdi. Saygı duruşuyla başlayan anma şube başkanı Songül Canpolat'ın...

A+A-

PSAKD Mahzuni Şerif'i Unutmadı.PSAKD Malatya şubesi dernek binasında MAHZUNİ ŞERİF'İ anma etkinliği gerçekleştirdi.

Saygı duruşuyla başlayan anma şube başkanı Songül Canpolat'ın yaptığı konuşmayla devam etti. Canpolat, konuşmasında “PSAKD Malatya Şubesi olarak kurulduğumuz günden bu güne kadar birçok etkinliklere imza attık. Bundan sonra da demokrasi, laiklik, insan hakları ve insanca yaşam, eşitlik, kardeşlik ve barış adına birçok etkinlikleri gerçekleştireceğimize inanıyorum. İnsanların dinini, dilini, ırkını, rengini ve mezhebini ayırt etmeksizin genelde dünya, özelde ülkemizde yaşayan insanların kardeşçe, barış içinde bir arada yaşamalarının mutluluğu ve refahı için mücadele etmek temel hedeflerimizdendir.” Vurgusunda bulundu.

Canpolat konuşmasının devamında 'Her toplum kendi sanatçısını yaratıyor. Pir Sultan ve Pir Sultan gibi ozanlar, sarayların şaşaalı yaşamlarından etkilenmedikleri gibi eşikte ve meydanda olmanın haklı onuru ile toprağa ektikleri tohumların tarih boyunca baş vermelerini sürekli kılabilmişlerdir. İşte Anadolu'muzun yetiştirdiği Pir Sultanın takipçisi ozanımız Âşık Mahzuni Şerif'in 8. ölüm yıl dönümü anma etkinliği için toplandığımız bu gün ozanımızı biraz daha içselleştirerek yaşamını, inancını, felsefesini değerlerini yad ederek neden ölümsüz bir halk ozanı olmayı hak ettiğini, hangi bedelleri nasıl ve niçin ödediği gerçeğini belleklerimize bir kez daha kazıyacağız' dedi.

Canpolat konuşmasını şu cümlelerle sonlandırdı; Yolumuz insanlık yoludur, yolumuz aydınlığa erme yoludur. Yolumuz, zalimlerin zulmünden kurtuluş yoludur. Yolumuz doğayı ve insanı sevme yoludur.

Anma etkinliği, PSAKD üyesi Düzgün Emir'in Mahzuni'nin hayatını anlatan bir sunum ve Yusuf Sinan Emir'in söylediği türkülerin ardından yapılan Slayt Gösterimiyle son buldu.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.