PSAKD Malatya, Sivas Katliamını kınamak için yürüyecek

PSAKD Malatya, Sivas Katliamını kınamak için yürüyecek

PSAKD Malatya, Sivas Katliamını kınamak için yürüyecek PSAKD Malatya Şubesi ve çeşitli siyasi partiler ile kitle örgütleri...

A+A-

PSAKD Malatya, Sivas Katliamını kınamak için yürüyecek PSAKD Malatya, Sivas Katliamını kınamak için yürüyecek

PSAKD Malatya Şubesi ve çeşitli siyasi partiler ile kitle örgütleri Sivas'a gitmeye hazırlanırken, 1 Temmuz Çarşamba günü de ilimizde bir yürüyüş düzenlenecek.

Sivas Katliamı'nın 16. yılında Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Malatya Şubesi ve çeşitli siyasi partiler ile kitle örgütleri Sivas'a gitmeye hazırlanırken, 1 Temmuz Çarşamba günü de ilimizde bir yürüyüş düzenlenecek.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Malatya Şubesinden yapılan açıklamaya göre, 16 Yıl önce Sivas'ta Madımak Otelini ateşe vererek 35 kişinin ölümüne neden olan ve tarihe Sivas Katliamı olarak geçen olayın yıldönümü olan 2 Temmuz 2009' günü Sivas'a yola çıkılmadan bir gün önce 1 Temmuz 2009 Çarşamba Saat 18.00'de Başharık mahallesinde bulunan Dernek önünde toplanılarak Emeksiz Meydanı'na kadar bir yürüyüş düzenlenecek. Emeksiz meydanında bir basın açıklaması yapıldıktan sonra konvoy halinde Sivas'a gidilecek.

KAYNAK: MALATYAGÜNCEL - 30 Haziran 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.