PSAKD Malatya Şube başkanlığına yeniden Latife Ulutaş seçildi

PSAKD Malatya Şube başkanlığına yeniden Latife Ulutaş seçildi

PİRHA - PSAKD Malatya Şubesi 7. Olağan Genel Kurulu'nu gerçekleştirdi. Tek listeyle girilen seçimde başkanlığa Latife Ulutaş tekrar seçildi. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Şubelerininin genel

A+A-

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Şubelerininin genel kurulları devam ediyor. Malatya Şubesi de dün 7. Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi.

Genel kurula, sivil toplum örgütleri ve üyeler katıldı. İl sekreteri Hatice Zengin’nin Pir Sultan’dan okuduğu şiirin ardından divan seçimine gidildi.

“EŞİT YURTTAŞLIKLIK ANAYASAL GÜVENCEYE ALINMASI”

Tek listenin oluşturulduğu genel kurulda, Latife Ulutaş oy birliğiyle tekrar başkan seçildi. Kısa bir konuşma yapan Ulutaş Alevilerin taleplerini dile getirerek ibadethanelerin yasal statüye kavuşması, Malatya’da Alevilerin cenazelerinin kaldırılması için cemevi yapılması, eşit yurttaşlığın Anayasayla güvenceye alınması gerektiğini söyledi. Ulutaş, deprem bölgesinde Alevi dernekleriyle birlikte yerinde inceleme yaparak, yapılan yardımları deprem zedelere ulaştırdıklarını söyledi.

“SİVAS HÜKÜMLÜSÜNÜN BIRAKILMASI LAİK İNSANLARIN VİCDANINA İNDİRİLMİŞ DARBEDİR”

Çağdaş Gazeteciler Derneği Malatya Şube Başkanı İbrahim Göçmen de söz alarak su konulara değindi:

“27 yıldır hapiste olan Sivas Katliamı hükümlüsü Ahmet Turan Kılıç’ın Cumhurbaşkanlığı tarafından serbest bırakılması başta Alevilere olmak üzere tüm çağdaş, demokrasi ve laiklik yanlısı milyonlarca insanın vicdanına indirilmiş bir darbedir. Serbest bırakılan affedilen bu zat, semah dönen çocukların, sanatçı, yazar ve aydınların yakılarak katlinden bizzat sorumludur” şeklinde açıklama yaptı.

Eski yönetimin çalışma faaliyetleri ve mali çalışmaları kongrede okundu. Seçim gündemine geçilerek kongre tamamlanmış oldu.

(HABER MERKEZİ)

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.