PSAKD Maltepe Şubesi Nazım Hikmet'i Andı

PSAKD Maltepe Şubesi Nazım Hikmet'i Andı

PSAKD Maltepe Şubesi Nazım Hikmet’i AndıPir Sultan Abdal Kültür Derneği Maltepe Şubesi “Kavganın ve devrimin şairi Nazım Hikmet”i ölümsüzlüğünün...

A+A-

PSAKD Maltepe Şubesi Nazım Hikmet'i Andı

PSAKD Maltepe Şubesi Nazım Hikmet’i Andı

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Maltepe Şubesi “Kavganın ve devrimin şairi Nazım Hikmet”i ölümsüzlüğünün 45. yılında anmak amacıyla bir etkinlik gerçekleştirdi.

Şairin ölüm yıldönümü olan 3 Haziran’da gerçekleştirilen etkinlik, Nazım Hikmet şahsında sınıf ve halkların mücadelesinde ölümsüzleşenler adına saygı duruşuyla başladı.

Saygı duruşunun ardından Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Gençlik komisyonu üyeleri Nazım Hikmet’in yaşamını, mücadelesini ve mücadelesinden ötürü vatandaşlıktan çıkartılmasına kadar varan baskı ve saldırıları anlatan bir konuşma yaptı. Nazım Hikmet’in şiirleriyle, yaşamıyla ve kavgasıyla milyonlar tarafından sahiplenmesini hazmedemeyen egemen güçlerin Nazım’ın şiirlerine yasak koyması, okuyanların suçlu ilan edilmesi, ve Nazım’ın vatan haini ilan edilip vatandaşlıktan çıkarılmasına kadar varan saldırılara değinildi. Konuşmada şunlara değinildi :

“ Nazım Hikmet en güzel eserlerini 13 yıl geçirdiği zindanlarda verdi. Dışarıdaki mücadeleden fiilen kopuk olmasına rağmen, kendini onların içinde, onların bir parçası gibi hissedebildi , neredeyse her toplumsal gelişmeye içerden yazdığı eserleriyle katıldı. İçeride geçirdiği her günü, her saati kendini geliştirebilmek, daha iyi üretebilmek için geçirdi. Dört duvar arasında kilometrelerce uzak olan halklara umut olmayı başarabildi. Karanlığın, açlığın, sefaletin olduğu ortamda tek başına kalsa bile gelecek günlere inancını hiç bir zaman yitirmediğini her fırsatta dile getirdi. Hapislerde boşu boşuna çürüdüğünü iddia edenlere büyük bir öfke ve kızgınlıkla yanıtını verdi.”

Daha sonra Nazım Hikmet’in şiirlerinden oluşan bir dinleti sunuldu. 60 kişinin katıldığı Etkinlik GRUP FIRTINA’nın seslendirdiği Nazım Hikmet türküleriyle sona erdi.

ALEVİHABER – 4 Haziran 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.