PSAKD : Mamak Şube Başkanımıza Yapılan Çirkin Saldırıyı Kınıyoruz

PSAKD : Mamak Şube Başkanımıza Yapılan Çirkin Saldırıyı Kınıyoruz

PSAKD : Mamak Şube Başkanımıza Yapılan Çirkin Saldırıyı KınıyoruzMadımak Katliamı’nın 15. yılında dost ve yol arkadaşı kurumlarımızla...

A+A-

PSAKD : Mamak Şube Başkanımıza Yapılan Çirkin Saldırıyı KınıyoruzPSAKD : Mamak Şube Başkanımıza Yapılan Çirkin Saldırıyı Kınıyoruz

Madımak Katliamı’nın 15. yılında dost ve yol arkadaşı kurumlarımızla birlikte başta Sivas Madımak olmak üzere Türkiye genelinde görkemli anmalar gerçekleştirdik. Bu anmalar süresince derneğimizle birlikte görüş, öneri ve eleştirilerini paylaşan kurumlara, kurum temsilcilerine, aydın, yazar, sanatçılara ve Pir Sultan Abdal dostu değerli halkımıza yürekten teşekkür ederiz. Bütün bu eylem ve etkinlikler bir kere daha 2 Temmuz Katliamı’na karşı koymanın özgür ve eşit yaşam için ortak bir demokratik kimlik olduğunu göstermiştir.

Ancak, Ankara’da Mamak İlçesi’nde 1 Temmuz günü yapılan ortak anmada Mamak Şube Başkanımız Mustafa Demirtaş’a çok çirkin bir saldırı yapılmıştır. Biz Pir Sultan Abdal Kültür Derneği olarak öğretimiz ve demokrasi kültürümüz gereği bu olayı anmalar sırasında dile getirmedik ve saldırıyı yapanların özür dileyerek yapıcı davranmasını bekledik; Ne yazık ki; şube başkanımıza saldıranlar aymazlıklarını sürdürerek, böyle bir olay yaşanmamış gibi davranmışlardır.

1 Temmuz günü Mamak İlçesi’nde 19 kurum ve kuruluş daha önceden kararı alınmış, tüm süreçleri 19 kurum ve kuruluşun ortak katılımı ile belirlenmiş anmayı gerçekleştirmek üzere Tekmezar Parkı’nda toplanmışlardır. Anmada okunmak üzere 19 kurum ve kuruluşun ortaklaşa hazırladığı metin şube başkanımız Mustafa Demirtaş tarafından yine alınan ortak karar gereği okunmuştur. Ancak İDİL CAN KÜLTÜR MERKEZİ temsilcileri “metnin eksik okunduğunu” ileri sürerek şube başkanımızdan metni tekrar okumasını istemişlerdir. Oysa şube başkanımız anılan metni 19 kurum ve kuruluş temsilcisinin ortaklaşa hazırladığı gibi tam ve eksiksiz okumuştur. Kaldı ki; eksik okunsa bile bu bir saldırı ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Şube Başkanına şiddet uygulama gerekçesi olamaz. İDİL CAN KÜLTÜR MERKEZİ TEMSİLCİLERİ bu tartışmayı fiili saldırıya dönüştürmüş ve şube başkanımızın eşinin, çocuklarının önünde tekme – tokat saldırarak bacağını kırmışlardır. Şube başkanımız Mustafa Demirtaş’ın bacağı şu an hala alçıda ve kendisi doktor gözetimindedir. Şube başkanımız öğretimizin bir gereği olarak cahille muhatap olmamış ve yasalardan doğan haklarını da kullanmamıştır.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği olarak şube başkanımıza yapılan bu çirkin saldırıyı derneğimize, öğretimize ve demokrasi kültürüne yapılmış bir saldırı olarak görüyor ve kınıyoruz. Ayrıca adı geçen “kurumda yönetici olan” ve derneğimize de üye olan şahıs Mamak Şubemizin Genel Merkezimize yaptığı başvuru sonrasında Disiplin Kuruluna sevk edilmiş; Disiplin kurulu bu üyeyi derneğimizin ve öğretimizin amaç ve ilkelerini ihlal etmek ve “bir cana şiddet kullanmaktan” üyelikten ihraç etmiştir.Bundan böyle adı geçen kurumun hiçbir etkinliğimizde yer alamayacağını kamuoyuna duyuruyor, yol arkadaşımız olan kurumları ortak tutum almaya davet ediyoruz.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği
Genel Merkezi

ALEVİ HABER AJANSI - 17 Temmuz 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.