PSAKD Mamak Şubesinden açıklama!

PSAKD Mamak Şubesinden açıklama!

(04.10.07) - Bugün Saraçhane’de bulunan Büyükşehir Belediyesi önünde PSAKD Mamak Şubesi bir basın açıklaması gerçekleştirdi....

A+A-

PSAKD(04.10.07) - Bugün Saraçhane’de bulunan Büyükşehir Belediyesi önünde PSAKD Mamak Şubesi bir basın açıklaması gerçekleştirdi. “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş derhal görevden alınmalıdır” başlığı ile gerçekleşen açıklamada Sivas katliamı sanıklarından olan ve Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklama emri ile aranan İhsan Çakmak’ın 3 yıl süreyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde memur olarak çalıştığı belirtildi. İhsan Çakmak’ın yakalandığı 05.05.2007 tarihinde de halen belediyedeki memuriyetinin sürdüğünün altı çizildi. Kadir Topbaş’ın Madımak failini şie alarak hem yargılamadan ve cezadan koruduğu, hem de devlet kasasından beslediği ifade edildi.

 

PSAKD Mamak Şubesi Başkanı Mustafa Karabudak tarafından okunan basın metninde;

  • Bizler: Pir Sultan örgütlülüğü ve şehit aileleri olarak; Kadir Topbaş’ı istifaya çağırıyoruz.
  • Bizler: Kadir Topbaş dahil tüm devlet eliyle suç işleyenlerden hesap sorulsun istiyoruz.
  • Bizler: Devletten İhsan Çakmak gibi eli kanlı katilleri nerede saklayıp, besliyor açıklamasını istiyoruz.
  • Bizler: 5 aydır bu olayla ilgili bir cümle bile etmemiş Devletten suskunluğunu bozmasını istiyoruz.
  • Bizler: Faili meçhullerin bol olduğu bu topraklarda katillerin bir an önce yakalanıp, cezalandırılmasını istiyoruz” talepleri sıralandı.

Açıklamanın ardından şehit yakını Hüseyin Karababa bir konuşma yaptı. Katilin 3 yıl boyunca belediyede çalıştığına dikkati çeken Karababa, “eminim başka sanıklar da var. Belediyeye GBT’lerin incelenmesi için dilekçe verdim, TMŞ ekipleri benim evime geldiler” dedi.

PSAKD, katillerin bulunması talebiyle imza kampanyası başlattıklarını da duyurdu.

‘PSAKD Mamak Şubesi’, ‘Sivas’ı unutmak ihanettir!’, ‘Sivas katliamı sanıklarını belediyede çalıştıran Kadir Topbaş istifa’ pankartlarının açıldığı eylemde; ‘Sivas’ın hesabı sorulacak!’, ‘Sivas şehitleri ölümsüzdür!’, ‘Madımak Oteli müze yapılsın’, ‘Yaşasın halkların kardeşliği’ sloganları atıldı.

Açıklamanın bitiminde PSAKD Mamak Şubesi gazetemize bir açıklama yaptı. Musafa Karabudak gazetemize yaptığı açıklamada, katliamların devlet politikası olduğunu ve yargılanmalarının önüne geçildiğini vurguladı. “Ama bizler mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz!” dedi.

Kızıl Bayrak/İstanbul

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.