PSAKD Menemen Cem Evi Yeni Binasında Hizmete Girmeye Hazırlanıyor

PSAKD Menemen Cem Evi Yeni Binasında Hizmete Girmeye Hazırlanıyor

PSAKD Menemen Cem Evi Yeni Binasında Hizmete Girmeye HazırlanıyorPir Sultan Abdal Kültür Derneği Menemen Şubesi yeni binasında hizmetine başladı....

A+A-

PSAKD Menemen Cem Evi Yeni Binasında Hizmete Girmeye HazırlanıyorPSAKD Menemen Cem Evi Yeni Binasında Hizmete Girmeye Hazırlanıyor

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Menemen Şubesi yeni binasında hizmetine başladı. Uğur Mumcu Mahallesinde kurulan yeni Cem Evi'ne geçtiğimiz hafta taşınan dernek, çalışmalarını bundan sonra burada devam ettirecek. 2006 Yılının Temmuz ayında temeli atılan ve geçtiğimiz günlerde biten bina, yaklaşık 1400 M2 arsa üzerine kurulu. 480 M2'si kapalı iki katlı binada hizmet verecek olan Cem Evi'nde yemekhane, mutfak, morg, cenaze yıkama alanı, Cem salonu, toplantı salonları ve sınıflar bulunuyor.

Henüz açılışı yapılmayan Cem Evi Menemen Belediyesinin büyük katkıları ile kurulurken, ilk faaliyetini Kurban Bayramının ikinci günü bayramlaşma ve kurban pilavı dağıtımı ile yaptı. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Menemen Şubesi Başkanı Erdal Güneş, Alevi-Bektaşi kültürünün kent ortamında yaşanabilmesi için Cem Evlerine ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, Alevi inanışına sahip vatandaşların ibadetlerini buralarda yapacaklarını belirtti. Güneş, 2001 yılında Derneğin Menemen Şubesi'ni kurduklarını ve Menemen Belediyesine yaptıkları girişimler sonucu bu binaya kavuştuklarını sözlerine ekleyerek; “Halkımıza daha hizmet sunacağımız, inancımızı ve kültürümüzü yaşayıp yaşatacağımız, gelecek nesillere aktarabileceğimiz bir mekanı hizmete sunulmasının sevincini ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bundan dolayı başta demokratik ve çağdaş yönetim anlayışıyla hizmeti eşit dağıtan değerli Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin'e, örgütlenmenin gerekliliğine inanarak Pir Sultan örgütünü oluşturan yönetim kurulu ve üyelerine, inanç ve değerlerine sahip çıkan tüm canlarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunarım” dedi.

PSAKD Menemen Cem Evi Yeni Binasında Hizmete Girmeye Hazırlanıyor

PSAKD Menemen Cem Evi Yeni Binasında Hizmete Girmeye Hazırlanıyor

Cem evlerini demokrasinin ve laikliğin yıkılmaz birer kalesi olarak gördüğünü belirten Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Menemen Şubesi Başkanı Erdal Güneş, cem evlerinde sadece dini ibadet yapılmayacağını kültür alışverişinin yanı sıra daha önceleri de olduğu gibi Türkiye sorunlarının da masaya yatırılacağını belirtti. Güneş, öte yandan Cem evinde semah kursları, bağlama kursları, öğrencilere yönelik hazırlık kurslarının da yapılacağını belirtti. Cem Evinde henüz eksikliklerinin olduğunun altını çizen Erdal Güneş, bu eksikleri el birliği ile gidermeye çalıştıklarını, katkıda bulunan herkese teşekkür ettiğini de söyledi.

PSAKD Menemen Cem Evi Yeni Binasında Hizmete Girmeye Hazırlanıyor

Cem Evine gelerek Alevi vatandaşlarla bayramlaşan Belediye Başkanı Tahir Şahin, yaptığı konuşmada, Cem Evi’nin Menemen’de kurulma sürecinden bahsederek, “Biz bu yapının temelini ilk seçildiğim 1999 yılında attık. Sevgili Meclis Üyemiz Veli Çaylak, Dernek Başkanımız Erdal Güneş ve Muhtarımız Murtaza Kaya gelerek ‘biz Pir Sultan Abdal Kültür Derneği kuracağız, bize sahip çıkar mısınız’ dediklerinde, özellikle böylesine çağdaş demokratik demokrasiye inanmış aydınlığın yüzleri olan bu insanların isteklerine hayır demek olanaksızdır ve temel o gün atılmıştır” dedi. Bunları yaparken her iki inanca inanan karakteristik bir özelliğimiz var diyen Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, “Ben Sunni bir arkadaşınızım. Benim için Alevi’si de bir Sünni’si de bir. Ben bu derneğe yardımda bulunurken bazı arkadaşlarımız, ‘Nasıl Menemenli bu. Bu çocuk komünist’ demişlerdi. Eğer komünistlik böyle olacaksa ben komünistim diyorum” dedi. Cem Evinin nerede kurulması gerektiği konusunda Meclis Üyeleri ve Belediye çalışanları ile sürekli olarak tartıştıklarını ve en uygun yerin bulunması konusunda uğraş verdiklerini de hatırlatan Başkan Şahin, “Burası hakkında karar kıldıktan sonra temeli attık. Ve şimdi bu çatı içersinde hep birlikte Kurban Bayramını kutluyoruz. İşte karşıda Camimiz var işte burada Cem Evimiz var. İşte bizim anlayışımız budur” diye konuştu. Alevi anlayışını her zaman takdir ettiğini, beğendiğini sözlerine ekleyen Belediye Başkanı Tahir Şahin, “Alevi anlayışını her zaman beğenmiş takdir etmişimdir. Çünkü Alevi anlayışı içinde insan sevgisi, güzellikler, çağdaş anlayış var. Laik Türkiye Cumhuriyetini koruma anlayışı var. Özellikle ılımlı İslam anlayışının ortaya çıktığı şu günlerde bu topluma sahip çıkmaya devam edeceğim. İlk bayramımızı burada kutlamanın heyecanı ve onuru ile hepinizin bayramını kutluyorum” dedi.

PSAKD Menemen Cem Evi Yeni Binasında Hizmete Girmeye Hazırlanıyor

PSAKD Menemen Cem Evi Yeni Binasında Hizmete Girmeye Hazırlanıyor
 
Yapılan konuşmaların ardından kurban pilavı dağıtımı yapıldı. Cem Evinde düzenlenen bayramlaşma ve kurban pilavı dağıtımına, CHP Menemen İlçe Başkanı Av. İsmail Akıncı, ÖDP İlçe Başkanı Mustafa Aydın, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar ve yaklaşık 1000 kadar Alevi vatandaş katıldı.

PSAKD Menemen Cem Evi Yeni Binasında Hizmete Girmeye Hazırlanıyor

MENEMEN.NET HABER GAZETESİ
http://www.menemen.net/

21 Aralık 2007 - Alevi Haber (AHA)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.