PSAKD Menemen Şubesi AKP ye Geçen Alevi Muhtara Tepki Gösterdi

PSAKD Menemen Şubesi AKP ye Geçen Alevi Muhtara Tepki Gösterdi

PSAKD Menemen Şubesi AKP’ye Geçen Alevi Muhtara Tepki GösterdiUzun süre CHP’de kaldıktan sonra AKP saflarına geçen Menemen...

A+A-

PSAKD Menemen Şubesi AKP’ye Geçen Alevi Muhtara Tepki GösterdiPSAKD Menemen Şubesi AKP’ye Geçen Alevi Muhtara Tepki Gösterdi

Uzun süre CHP’de kaldıktan sonra AKP saflarına geçen Menemen Kazımpaşa Mahallesi Muhtarı Hazime Tekin’e, Pir Sultan Abdal Derneği Menemen Şubesinden tepki geldi. AKP’ye geçerken rozet takma töreninde Alevi kimliğini kullandığı gerekçesi ile tepki koyan Alevi toplumu, “İsteyen istediği siyasi parti ya da platformda bulunma hakkına sahiptir. Ancak Alevi kimliğini ön plana çıkararak AKP’ye geçmesi ve bu zihniyete vitrin oluşturmasına karşıyız” dediler.

Geçtiğimiz günlerde AKP Menemen İlçe Genişletilmiş Divan Toplantısında düzenlenen törenle, CHP’den ayrılarak AKP saflarına geçen Menemen Kazımpaşa Mahallesi Muhtarı Hazime Tekin’e tepki koyan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Menemen Şubesi, Muhtarın AKP ye geçişi sırasında kullandığı Alevi kimliğine karşı geldiklerini, isteyenin istediği partide siyaset yapma hakkı olduğunu belirttiler.

PSAKD Menemen Şubesi AKP’ye Geçen Alevi Muhtara Tepki GösterdiPir Sultan Abdal Kültür Derneği Menemen Şubesi Başkanı Erdal Güneş yaptığı açıklamada, “Alevileri asimile etmeye, Alevileri yok etmeye, Alevisiz Alevilik yaratmaya çalışan bir zihniyete karşı Dernek yöneticisi olarak Kazımpaşa Mahallesi Muhtarı Hazime Tekin’le birlikte mücadele ettik. Zorunlu din dersine karşı, satanistlerle Alevileri bir tutan zihniyete, kedilerine göre bir Alevilik yaratmaya çalışanlara karşı, Cem evlerini cümbüş evi diye tanımlayanlara karşı mücadele verdik. Ama bu iki yıl içinde ne değişti de AKP’ye geçme ihtiyacı duydu. Kimsenin siyasi tercihine karışmayız. Ama ben Aleviyim diyen, Alevi zihniyetini asimile etmeye çalışan bir patiye üye olması Alevilik kültürüne uymaz. Bizler, muhtarın Alevi kimliğini kullanarak AKP’ye geçmesi ve bu zihniyete vitrin oluşturmasına kaşı geliyoruz. Bu hareketle derneğimizin tüzüğüne ve öğretimize göre suç işlemiştir. Dernek tüzüğüne göre gerekli işlemleri başlatmış bulunuyoruz” dedi.

http://www.menemen.net/ - ALEVİ HABER AJANSI - 2 Şubat 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.