PSAKD Milas Şubesi Kaynaşma Yemeği Düzenledi

PSAKD Milas Şubesi Kaynaşma Yemeği Düzenledi

PSAKD Milas Şubesi Kaynaşma Yemeği DüzenlediPir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Milas Şubesi düzenlenen yemekte bir araya geldi. PSAKD...

A+A-

PSAKD Milas Şubesi Kaynaşma Yemeği DüzenlediPSAKD Milas Şubesi Kaynaşma Yemeği Düzenledi

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Milas Şubesi düzenlenen yemekte bir araya geldi. PSAKD Milas Şube Başkanı Süleyman Güler, gecede yaptığı konuşmada kadınların önemine değindi.

Dernek üyelerine ve misafirlere yemeğe katıldıkları için teşekkür eden Güler, konuşmasında, "Günümüz toplumlarında, gelişmişlik düzeyinin en önemli göstergelerinden biri de; o toplumdaki kadınların özgürlüğü, saygınlığı, üretim ve yönetimdeki yeri ile ölçülmektedir" dedi.

Gecede yaptığı konuşma ile ülkemizdeki kadınların ve Cumhuriyet'ten günümüze Türk Kadının konumunu anlatan PSAKD Milas Şube Başkanı Süleyman Güler, "Türk Kadını; Kurtuluş Savaşı'nda kanını, canını, emeğini ve evladını memleketin kurtuluşuna ve bağımsızlığına adamıştır. Büyük Atatürk'ün 'Dünyanın hiçbir kadını ben vatanımı kurtarmak için Türk kadınından daha fazla çalıştım diyemez' sözü buna en güzel örnektir. Cumhuriyetin kuruluşu ile birlikte Türk kadını, çağdaş ve dünya kadınlarının sahip olduğu kazanımları tek tek elde etmiş, modern Türkiye'nin kurulmasında da önemli misyon üslenmişlerdir. Geçen süreçte Türk kadını, eğitimden sağlığa yasama, yürütme ve yargıdan iş dünyasına kadar her alanda üstlendiği görevleri başarıyla yerine getirmiş, modern Türkiye'nin simgesi ve Cumhuriyetimizin en büyük teminatı olmuştur. Bu nedenle; kadınlarımızın toplumsal hayatta kendilerini daha iyi ifade edebilmeleri, bilimde, sanatta, siyasette kısacası her alanda daha olabilmeleri en büyük dileğimizdir" dedi.

Gecikmeli olarak 8 Mart Dünya Kadınlar günü'nün kutlandığı gece müzik eşliğinde düzenlenen eğlence ile gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.

KAYNAK : Beyaz Gazete - 13 Mart 2010

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.