PSAKD : Ödenek olmadığı gerekçesi, Madımakın müze olmasına engel olamaz

PSAKD : Ödenek olmadığı gerekçesi, Madımakın müze olmasına engel olamaz

BASINA VE KAMUOYUNA* Bizler Madımak’ın müze olması için gerekli ödeneği vermeye hazırız.* Ödenek olmadığı gerekçesi,...

A+A-

PSAKD : Ödenek olmadığı gerekçesi, Madımak’ın müze olmasına engel olamazBASINA VE KAMUOYUNA

* Bizler Madımak’ın müze olması için gerekli ödeneği vermeye hazırız.

* Ödenek olmadığı gerekçesi, Madımak’ın müze olmasına engel olamaz. 

Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Ertuğrul GÜNAY, katılmış olduğu bir televizyon programında, “Madımak Otelinin müze yapılması” konusunda görüşü sorulduğunda, “…Binanın kamulaştırılması için gerekli ödeneğim bulunmamaktadır. Ödeneği sağlar veya kurumların desteği ile ödenek sağlanırsa, Madımak’ın müze olmasını sağlamayı düşünebilirim” diye cevaplamıştır.

Sivas-Madımak Katliamı sonrası ilk defa bir hükümet yetkilisinin “….Madımak’ın müze olmasını düşünmesi” sempati ile bakılacak bir yaklaşım olup, devlette, bir binanın kamulaştırma bedeli sorun olması da anlaşılacak bir durum değildir.

Sivas-Madımak Katliamını inkâr ederek ve “biz hem burada insan yakar ve hem de kebap pişirip yeriz” yaklaşımına hemen son verilmeli ve kebap salonu kapatılmalıdır. Bu ülkemiz adına utanç duyulacak bir durumdur. Kebap salonu kapatılırken, otelin sadece bir bölümünün çiçekçiye veya kitapçıya çevrilerek, Madımak Katliamının geçiştirilmesini ve üstünün örtülmesini kabul etmemiz de söz konusu olamaz.

Kültür ve Turizm Bakanlığının ödenek olmadığı vb. söylemeleri bir kenara bırakarak “Madımak Otelinin müze yapılması” kararını derhal alması gerekmektedir. Ödenek olmadığı gerekçesi, bizler açısından kabul edilecek bir husus olmadığı gibi, devletin bir binayı kamulaştırmaktan yoksun olduğuna inanmamızı kimse bizden beklememelidir.

Madımak otelinin utanç müzesi olmasının önündeki engel, ödenek yokluğu olmayıp bir zihniyet sorunu olduğu açıktır. Bizler ödenek olmadığı gerekçesi ile Madımak Otelinin müze olmasının önüne engel konulmasına izin vermeyeceğiz. Bakanlık kamulaştırma kararı alıp, kıymet takdiri yaptığı zaman, Pir Sultan Abdal Örgütlülüğü ve  Alevi toplumu bu takdir edilen bedeli hemen ödeyecektir.

Son dönemlerde, inanç özgürlüğü söylemini dilinden düşürmeyen Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Alevi inanç ve kültürünün özgürlüğüne de saygı göstererek, Madımak’taki et lokantası utancına son vererek Madımak’ın müze olmasına ilişkin kararın alınmasına sahip çıkarak hızlandırmalıdır. 20.02.2008

Av. Kazım GENÇ
Genel Başkanı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.