PSAKD Sincan'da Hacı Bektaş'ı andı

PSAKD Sincan'da Hacı Bektaş'ı andı

PSAKD Sincan'da Hacı Bektaş'ı andı   ANKARA (14.08.2009)- Gerçekleştirdiği çalışmalar ile Sincan'da etkin bir demokratik...

A+A-

PSAKD Sincan'da Hacı Bektaş'ı andı  PSAKD Sincan'da Hacı Bektaş'ı andı 
 
ANKARA (14.08.2009)- Gerçekleştirdiği çalışmalar ile Sincan'da etkin bir demokratik mevzi oluşturan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Sincan Şubesi, Hacı Bektaşi Veli Anma Törenleri öncesinde bir etkinlik düzenledi.

PSAKD Sincan Şubesi, Hacı Bektaş anması öncesinde önceki gün düzenlediği etkinlik ile çalışmalarına devam etti. Kuruluşunu geçtiğimiz aylarda tamamlayan dernek, Sincan'da yaşayan Alevilerin buluşma adresi oldu. Sincan Belediyesi Kültür Merkezi'nde yapılan etkinliğe yaklaşık 250 kişi katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan PSAKD Şube Başkanı Ali Başak, “Eşit yurttaş olmak istiyoruz. Adalet istiyoruz” dedi. Alevilerin taleplerine dikkat çeken Başak, Alevilerin maruz kaldığı katliamları hatırlattı. Sivas Madımak katliamını lanetledi. “Madımak müze olsun istiyoruz. Çorum’u, Maraş'ı da unutmadık. Oralara da anıt dikilsin” diye konuştu.

Kısa süre önce açılan Sincan Şubesi'nin düzenlediği etkinlikler hakkında bilgi veren Başak, demokratik Alevi mücadelesinin yanısıra “emeğin yanında ve ezilenlerin birlikteliğini savunuyoruz. Bizim görevimiz Sincan’ın ve Sincan halkının sorunlarına çözüm bulmaktır” dedi.

PSAKD Sincan'da Hacı Bektaş'ı andı

Etkinlik konuşmanın ardından şiir dinletisi ve deyişler ile devam etti. PSAKD Mamak Şubesi Semah Ekibi sahneye çıktı.

ATILIM HABER -  14 Ağustos 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.